Zavařovat lze i v zimě: Limetová marmeláda s likérem
POTŘEBUJETE: 750 g limetek, 1 ½ l vody, 300 ml pomerančového likéru, 2 kg cukru, 225 g tekutého želírovacího přípravku, kyselinu citronovou
Limety dobře umyjeme, otřeme a nakrájíme na tenká kolečka. Zalijeme vodou a necháme přes noc odstát. Druhý den limetky vyjmeme a asi hodinu povaříme na mírném plameni. Uvařenou ovocnou směs zvážíme a doplníme vodou z limetek tak, aby vážila 1,2 kg. Přimícháme cukr, likér a opět přivedeme k varu. Sněs na mírném plameni vaříme 2 minuty. Přidáme želírovací přípravek, povaříme, přidáme kyselinu citronovou a nalijeme do sklenic. Dobře uzavřeme a obrátíme na 5 minut dnem vzhůru.
Více receptů na džemy najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.