Netradiční recept z hub: Zkuste houby zapečené v mozzarelle a bylinkách!
Snadný recept podle magazínu Albert, který skvěle chutná!
POTŘEBUJETE:
✔ 8 tenkých plátků bagety
✔ olivový olej na potření
✔ mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
✔ 1-2 stroužky česneku
✔ 40 g másla
✔ 400 g hub (lesních hříbků, lišek, hnědých žampionů přepůlených)
✔ 2 větvičky rozmarýnu
✔ 1 větší hrst šalvějových lístků
✔ 250 g mozzarelly
JAK NA TO:
Rozpalte gril na maximum. Plátky bagety potřete olivovým olejem, osolte a
opepřete a pak je dvě až tři minuty opékejte dozlatova pod grilem. Potřete česnekem. Máslo zahřejte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Vsypte houby, rozmarýn, šalvěj, sůl, pepř a pět minut zprudka opékejte. Přidejte mozzarellu, dejte pod gril a nechte sýr dvě až tři minuty rozpustit. Servírujte s česnekovými tousty.