Nový život malé Rusky, která přežila 11 dnů pekla na Sibiři: Z »Mauglí« je baletka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nový život malé Rusky, která přežila 11 dnů pekla na Sibiři: Z »Mauglí« je baletka

Z »Mauglí« je baletka
Z »Mauglí« je baletka (Foto Profimedia.cz)

Ruská dívenka Karina Čikitová, jejíž příběh zaujal celý svět, když v roce 2014 jako čtyřletá přežila 11 dní v sibiřské tundře pouze se svým psem, už neslyší na přezdívku Mauglí. Žije normálním životem a pomýšlí na kariéru primabaleríny!

Dnes je dívence osm. Před rokem se stala členkou vyhlášené baletní školy v Jakutsku a její učitelka Darija Ivanovová (66) tvrdí, že má velkou šanci stát se v budoucnu profesionálkou. „Má skvělý výraz, tanec je její vášní. Je také hodně pracovitá, extrémně ohebná a má velmi silné nohy. Ve velmi soutěživém ruském baletu by se jednou mohla skvěle uplatnit,“ uvedla učitelka.

Labutí jezero?

„Kromě baletních hodin mám ráda i zdejší školu, i když je výuka někdy dost těžká. Ale už jsem tančila i na velkém pódiu. Chtěl bych se stát primabalerínou a zatančit si v Labutím jezeru,“ chlubí se holčička, která se ve škole učí také hře na harfu a piano.

Zachránil ji pes

Karina se stala nechtěně slavnou před čtyřmi roky. Ztratila se, když se vydala za svým otcem do tundry a málokdo ještě věřil, že se najde živá. Stal se však zázrak a po dlouhých dnech ji záchranáři našli. Promrzlou, hladovou, ale v pořádku. Tehdy jí začali říkat Mauglí, jedla totiž jen lesní plody a život jí zachránilo její štěně Naida – po celou dobu ji totiž zahřívalo. Přežila peklo v oblasti, která se jen hemží medvědy a vlky a kde teploty málokdy překročí nulu. O jejím příběhu byla napsána kniha.

Z »Mauglí« je baletka

Z »Mauglí« je baletka

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.