Odkojili osmidenní plší holčičku: Mimčo velké jako burák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Odkojili osmidenní plší holčičku: Mimčo velké jako burák!

Miminko plcha, kterého se ujali pracovníci záchranné stanice pro veverky, bylo malé jako burský oříšek.
Miminko plcha, kterého se ujali pracovníci záchranné stanice pro veverky, bylo malé jako burský oříšek. (Foto - internet)

Bylo slepé, velké jako burský oříšek a na světě bylo sotva osm dní. Tak vypadalo opuštěné plší miminko, které by bez pomoci nepřežilo. Život mu zachránili zaměstnanci specializované záchranné stanice.

Stanice má s malými plchy, kteří jsou v raném stádiu zaměnitelní s veverkami, zkušenosti. Takhle malého plšího prcka ale ještě v péči neměli. „Pro holátko, které vyžaduje složitou a piplavou péči, jsme si dojeli do Brandýsa nad Orlicí. Plší holčička vážila pouhých osm gramů a byla asi týden stará. Měřila jako půlka malíčku nebo burák,“ popsali provozovatelé rodinné stanice pro veverčí mláďata nový přírůstek.

Mrňous dostal jméno Pepper a odbornou péči. Za necelé tři týdny už vážil třikrát tolik. „Po měsíci u nás má 28 gramů a velký už je jako dva buráky. Kromě kojení ochutnává i piškoty a rychle pobíhá. Jako všichni plši i on má kromě hebké srsti nádherné velké oči vlastní tvorům, kteří den prospí a aktivní jsou výhradně v noci,“ uvedli ošetřovatelé.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.