Adam (†14) se utopil v divoké řece: Plavčík vinu nenese | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Adam (†14) se utopil v divoké řece: Plavčík vinu nenese

Adam (†14) zemřel v divoké řece.
Adam (†14) zemřel v divoké řece. (Foto Facebook, ara)

Visela nad ním hrozba šesti let vězení, bývalý plavčík libereckého bazénu Marek S. (24) ale do basy nepůjde. Soud včera rozhodl, že nemůže za smrt Adama (†14) který se v září 2016 utopil v atrakci zvané divoká řeka.

Adam spolu se čtyřmi kamarády odstranil v osudný den mřížku na sacím potrubí atrakce a vodní proud vtáhl hocha dovnitř. Jeho tělo našli až po devíti hodinách. Státní zástupce obžaloval Marka S. z usmrcení z nedbalosti. Argumentoval tím, že v pozici zaměstnance plaveckého bazénu nedostatečně sledoval návštěvníky bazénu, což bylo v rozporu s jeho pracovní smlouvou. To ale neobstálo. „Je zřejmé, že chlapci si byli vědomi toho, co udělali,“ uvedla předsedkyně senátu Blanka Škrétová. Hoši kolem otvoru po odtržené mřížce prý vytvořili hradbu ze svých těl, aby nebylo nic vidět. Marek S. se hájil tím, že v divoké řece se děti běžně potápějí, hrají na babu nebo jinak pošťuchují a mřížku na sacím potrubí popsal jako zhruba 30 cm velký flek ve stěně, který je od něj vzdálený šest metrů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.