Policie obvinila tři lidi kvůli utonutí dvou chlapců na koupališti Lhota! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policie obvinila tři lidi kvůli utonutí dvou chlapců na koupališti Lhota!

Tragédie na jezeru Lhota: Dva malí chlapci se ztratili, našli je mrtvé ve vodě.
Tragédie na jezeru Lhota: Dva malí chlapci se ztratili, našli je mrtvé ve vodě. (Blesk:TONDA TRAN)

Policie obvinila z usmrcení z nedbalosti tři lidi v souvislosti se srpnovým utonutím dvou vietnamských chlapců na koupališti Lhota u Prahy. V případě odsouzení jim hrozí rok až šest let za mřížemi, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Markéta Johnová. Mluvčí nechtěla specifikovat, zda jsou obvinění zaměstnanci koupaliště nebo návštěvníci, kteří na koupališti v osudnou dobu byli.

Chlapci se na koupališti utopili 2. srpna. Ve vodě je našli asi po dvou hodinách od nahlášení potápěči. Záchranáři již chlapcům nedokázali pomoci, resuscitace byla neúspěšná.

"Kriminalisté obvinili dvě ženy a jednoho muže z trestného činu usmrcení z nedbalosti, za který jim hrozí v případě odsouzení trest ve výši až šesti let. Více podrobností v této fázi vyšetřování nebudeme sdělovat," řekla Johnová. Vyšetřování podle ní dále pokračuje, policie bude nadále pokračovat s výslechy svědků.

Podle některých médií personál areálu otálel s pomocí rodičům, kteří děti hledali. Ředitel areálu Robert Nedvěd řekl již dříve serveru iDNES, že zaměstnanci areálu Lhota podle něj udělali pro záchranu dětí maximum. Česko-vietnamská společnost žádá vyšetření události. Server Blesk.cz s odvoláním na svědky již dříve uvedl, že chlapci zmizeli dřív, než byla událost nahlášená na tísňovou linku, matkám ale nikdo nevěnoval pozornost, zaměstnankyně koupaliště se prý ženám vysmívaly. Televize Prima s odvoláním na svědky události uvedla, že se do řešení situace vložili další návštěvníci koupaliště. Pracovnice koupaliště ale podle nich nechtěly vyvolávat chaos a obtěžovat návštěvníky.

V neděli 5. srpna se na koupališti sešlo asi 150 lidí na pietní akci za utonulé chlapce. Kolem dřevěného kříže u lesní cesty účastníci položili květiny a svíčky. Hrála harmonika, někteří lidé tiše zpívali a podle vietnamského zvyku házeli na pietní místo hrsti rýže.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.