Rozloučení s utonulými chlapci (†5 a †7): Vystrojili jim buddhistický pohřeb! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Rozloučení s utonulými chlapci (†5 a †7): Vystrojili jim buddhistický pohřeb!

Tradicí Vietnamců je přinést na pohřeb jídlo.
Tradicí Vietnamců je přinést na pohřeb jídlo. (Foto Aha! – David Malík)

Netradiční pohřeb se odehrál včera ve Strašnicích. Rodina a blízcí se tam v přítomnosti buddhistického mnicha loučili se dvěma vietnamskými chlapci (†5, †7), kteří se 2. srpna utopili v jezeře Lhota.

V obřadní síňi bylo slyšet tiché vzlykání, mnoho lidí plakalo. Matky obou chlapců se zhroutily a ze síně jim pak pomáhali příbuzní i ochranka, kterou si rodina najala. Samotnému pohřbu totiž předcházel tradiční buddhistický obřad. Pod smutečními věnci stály misky s vodou a jídlem. „Po 49 dní odkládají rodiče oběd i večeři na oltář v domě, v den velkého smutku totéž udělá široká rodina,“ vysvětlil jeden ze známých rodiny. „Je to pro mě zatím ten nejcitlivější vietnamský pohřeb, protože se jedná o malé děti,“ řekl Aha! mluvčí Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter.

Co se stalo

Dvě sestřenice se svými syny se jely 2. srpna koupat na jezero Lhota. Děti neuměly plavat a po poledni je rodiče začali hledat. Utopené je nalezli až potápěči. Už jim nebylo pomoci. Případ vyšetřuje policie.

Buddhistickým obřadem provázel mnich.

Rodina se topila v slzách.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.