Herec Jan Kuželka: Už zase skáču přes kaluže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Herec Jan Kuželka: Už zase skáču přes kaluže!

Herec Jan Kuželka
Herec Jan Kuželka (Foto - herminapress)

Štípe dříví, seče zahradu, zatluče hřebíček, natře okna a dokonce i uvaří. Herec Jan Kuželka (71) na svém letním sídle ve Voltuši v Rožmitálu pod Třemšínem vede normální chalupářský život jako před operací tlustého střeva.

„Jsem takový brouk Pytlík, práce všeho druhu,“ vysvětluje herec malých rolí, kterému před necelými dvěma měsíci museli lékaři zprůchodnit tlusté střevo, jež bylo na několika místech srostlé. „A už zase skáču přes kaluže! No, tak doslova bych to asi neřekl. Skáču, jsem v pořádku, ale ty skoky jsou přes vyschlé kaluže. Tady, stejně asi jako jinde, nezapršelo. A jelikož je nedostatek vody, dojíždíme pro ni do zdejší hájovny. Je to děs běs, ale musíme se s tím vypořádat,“ posteskl si Kuželka.

Voda není, zato mu ale radost dělají ovocné stromy. Třešně se mu letos sice neurodily, zato jablek a hrušek má, že by si s nimi mohl otevřít stánek na farmářských trzích... „Nic takového! Hrušky a jablka odvážím do palírny v Blatné, kde z nich vyrobí také zdravý, ovšem lihový nápoj. A kdybych náhodou dostal chuť na třešně, nebo spíš třešňovici, mám kamarády ve Vizovicích a ti mě na holičkách nenechají,“ dodal s úsměvem představitel hostinského v Troškových komediích Babovřesky, který si zahrál i ve Formanově oscarovém filmu Amadeus.

 První klapka pokračování Troškových Babovřesků

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.