Zpěvák Pavel Novák ml. zná výsledky biopsie: Rakovinu nevyvrátily! ... ale naštěstí ani nepotvrdily | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zpěvák Pavel Novák ml. zná výsledky biopsie: Rakovinu nevyvrátily! ... ale naštěstí ani nepotvrdily

Pavel Novák ml. už několik dnů žije v obrovské nejistotě.
Pavel Novák ml. už několik dnů žije v obrovské nejistotě. (Foto pro Aha!: P. Novák, ara)

Zpěvák Pavel Novák (†64) podlehl v roce 2009 rakovině prostaty. Uplynulo devět let a zákeřná nemoc hrozila i jeho synovi Pavlu Novákovi ml. (54), který jezdí s tátovými hity Nádherná láska, Pihovatá dívka či Malinká po celé republice. Musel proto absolvovat biopsii prostaty. Její výsledky naštěstí rakovinu nepotvrdily, ale zároveň nevyvrátily.  

„Poneskutečně dlouhém čekání mám kompletní výsledky. Pro mě je to skvělá zpráva. I tu druhou polovinu, tedy šest odběrů, nakonec po dlouhém váhání vyhodnotili v laboratoři jako negativní,“ svěřil Aha! Novák. „Potvrdili ale nějaké změny, a hlavně zánět, ale karcinom se zatím nepotvrdil. Uffffff,“ oddechl si Pavel. Zdaleka ale ještě nemá vyhráno a pomyslný Damoklův meč v podobě rakoviny prostaty nad ním i nadále visí. „Budu muset to nepříjemné vyšetření absolvovat do šesti měsíců znovu, aby se definitivně karcinom vyloučil,“ přiznává Novák.

 

Každopádně mu to znovu otevřelo naplno oči o tom, jak je zdraví strašně křehké. „V době čekání na výsledky jsem byl opět pro Dětskou hemato-onkologickou kliniku Fakultní nemocnice v Olomouci dělat Dětský den. Spolupracuji s nimi již pět let. Tady jsem si uvědomil při návštěvě uzavřeného oddělení, kde byla dvě batolata šestnáct a dvacet týdnů po narození s leukemií, jak si náš osud nevybírá.

 

Ani podle věku, podle jména, podle povahy a kvality člověka... Prostě nikdo nejsme imunní,“ komentuje Novák. Syn zpěváka se rozhodl, že se stane ambasadorem fotografické výstavy Jindřicha Štreita, která by měla vyburcovat chlapy k preventivnímu vyšetření prostaty. „Dokonce tam má i dvě velkoformátové fotografie i můj otec. Jsou to silné fotografie z nemocnice,“ přiznává Pavel Novák mladší.



Přečtěte si
jity
11. 6. 2018 • 09:08

No asi takový nemakačenko nebude, když natáčí podmořský svět. Dokonce točil i pro National Georgraphic. Jinak zpívá mu to docela dobře, tak napřed si něco zjistím než urážím.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.