Zubatá učitelka ze Saxány Drbohlavová: Skončila na vozíku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zubatá učitelka ze Saxány Drbohlavová: Skončila na vozíku

Jana Drbohlavová chodila dlouho o holi, dnes je na vozíku.
Jana Drbohlavová chodila dlouho o holi, dnes je na vozíku.  (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Přestože se rozvedli před 45 lety, herec Ladislav Županič (74) svou exmanželku Janu Drbohlavovou (77), nenechal na holičkách. Jana se už stěží pohybuje, tak za ní pravidelně jezdí do domu s pečovatelskou službou.

„To je samozřejmost. Střídáme se u Jany se synem Honzou,“ řekl Aha! herec a bývalý ředitel Karlínského divadla Županič. Jan (45) je profesorem Univerzity Karlovy. „Učí hodně v cizině, ale když je ale doma, je u mámy pořád i se svými dětmi,“ pokračuje Županič.
Dabérku slavné Nšo či nebo zubatou učitelku Peškovou z Dívky na koštěti do bohnického Domu s pečovatelskou službou Slunečnice »dostaly« nohy. „Už dlouho jsem měla problémy s kyčlemi a došlo to tak daleko, že už jsem se o sebe starat doma nemohla,“ přiznala Drbohlavová.

Má ve Slunečnici k dispozici pokojík s balkónkem a je o ni po všech stránkách postaráno. Začínala zde o holi, dnes potřebuje chodítko nebo invalidní vozík.

Na práci nemá ani pomyšlení

Po herectví nebo dabingu se prý herečce ani nestýská. „Nemám na to ani pomyšlení, řeším teď jiné věci,“ netají Drbohlavová. Nenudí se. „Jana hodně čte. Syn jí také pořídil obrovskou televizi, takže má na stěně kino a toho plně využívá. Já myslím, že o ni nemůže být postaráno lépe,“ je přesvědčen Županič.

 Ladislav Županič na pohřbu Heleny Štáchové



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.