Strážník se zastřelil v autě: Zemřel v uniformě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Strážník se zastřelil v autě: Zemřel v uniformě!

Praha-Holešovice, 19. dubna 9:55 Muže našli ve služebním autě na sedadle řidiče.
Praha-Holešovice, 19. dubna 9:55 Muže našli ve služebním autě na sedadle řidiče. (Foto Aha! – David Malík)

V práci ostatním pomáhal, včera ale ublížil sám sobě. Strážník (†44) se včera pravděpodobně zastřelil. Zbraň proti sobě obrátil přímo ve službě! Jeho smrt nyní vyšetřují policisté.

K tragické události došlo na parkovišti u služebny městské policie v pražských Holešovicích. Muž usedl do služebního vozu na místo řidiče, pak zřejmě obrátil zbraň proti sobě! Ani záchranáři a lékař, kteří přispěchali na místo, mu už nedokázali pomoci. Na místě zemřel.

„Vyjeli jsme k muži v Argentinské ulici, který utrpěl střelná zranění. S největší pravděpodobností spáchal sebevraždu,“ potvrdil policista Jan Daněk. Vyšetřovatelé zůstali na místě neštěstí až do odpoledních hodin. Jejich úkolem je nyní zjistit, co stálo za dobrovolným odchodem muže ze světa.

„Mohu pouze potvrdit, že dnes dopoledne došlo k tragické události. Okolnosti úmrtí strážníka, který byl ve službě, nyní prověřují orgány činné v trestním řízení. Další podrobnosti nemůžeme sdělovat,“ řekla k události mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Po příjezdu koronera vyšetřovatelé místo zakryli plachtou.

Mají psychologa
Strážníci musí v práci čelit extrémní fyzické i psychické zátěži. Proto má pražská městská policie k dispozici i služby psychologů. „Strážníci se na psychology mohou kdykoliv obrátit s jakýmkoliv problémem. Jejich služby jsou k dispozici všem,“ uvedla mluvčí strážníků Seifertová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.