Strážník zachránil zoufalého tátu od rodiny: Sebevrah na stromě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Strážník zachránil zoufalého tátu od rodiny: Sebevrah na stromě!

Zde hodlal ukončit život sebevrah, ukazuje oceněný strážník.
Zde hodlal ukončit život sebevrah, ukazuje oceněný strážník. (Foto Aha! – Karel Janeček)

„Kdyby skočil, zlomil by si vaz,“ říká havířovský strážník David Rajnoch (44) o zoufalci, jenž se snažil se šňůrou okolo krku oběsit na stromě pod dětským parkem ulice Na Nábřeží.

Při pochůzce městem uslyšel Rajnoch v ulici Na Nábřeží podivný lomoz, doprovázený zoufalým křikem. Najednou se zděsil – ve větvích stromu seděl plačtivý muž (40) a vykřikoval cosi hlasitě do telefonu. Na krku měl ve čtyřmetrové výšce nad zemí prodlužovací kabel.

„Jeden konec kabelu si uvázal na krk, druhý okolo větví. Bylo jasné, že pokud skočí, nikdo mu nebude už schopen pomoct,“ vzpomíná strážník na vypjatý okamžik. Se sebevrahem se snažil navázat hovor, ale nebylo to vůbec snadné.

Muž se odmítl bavit. „Nakonec se mi začal svěřovat. Že má velké problémy s rodinou, s družkou, dluží peníze. Že je bývalý sportovec a že trpí schizofrenií. Mluvil zmateně a já jsem se bál, že opravdu skočí,“ popisuje situaci. Sebevrah navíc vyhrožoval, že pokud zavolá o pomoc, oběsí se.

„V kapse jsem otevřel tajně nůž, pokud bych musel kabel z jeho krku po skoku odřezávat. Až po více než hodině se mi ho podařilo přemluvit, aby slezl dolů. Pak ho odvezla sanitka,“ dodal.

S diplomem za záchranu života.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.