Sedmadvacítka provází Rajtorala i při poslední cestě: Tělo přiletělo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Sedmadvacítka provází Rajtorala i při poslední cestě: Tělo přiletělo!

František Rajtoral
František Rajtoral (Foto Sport – Barbora Reichová, Jaroslav Legner, Twitter, ara)

Domů do Česka se vracel tolik rád… Pět dnů po sebevraždě Františka Rajtorala (+31) Turci vypravili jeho ostatky. Zapečetěná dřevěná rakev putovala ve středu večer z ústavu soudního lékařství v Gaziantepu na místní letiště a odtud přes Istanbul do Prahy.

Františkovým osudem bylo číslo 27, které nosil v Plzni, s níž získal čtyři tituly a zahrál si Ligu mistrů. Let z Istanbulu přistál symbolicky 27. dubna s předstihem v 8:27. Sedmadvacítku měl na dresu i při posledním zápasu za Gaziantepspor, který absolvoval 2. dubna proti Osmanlisporu.
Pohřební služba rakev převezla do Příbrami, kde se chystá rozloučení v uzavřeném kruhu rodiny a Františkových nejbližších přátel.

Plzeň vyřadí Františkův dres
PLZEŇ (om) – V Plzni přicházejí lidé vzpomínat na Rajtorala před stadion po desítkách, v pondělí utvořili dokonce průvod. Při zítřejším zápasu s Duklou klub chystá rozloučení, při němž vyřadí Františkův dres s číslem 27 z kolekce. Jak velkou vlnu emocí zvedla fotbalistova předčasná smrt, dokazuje i pietní místo. Muselo být citlivě přemístěno mimo schody u vchodu do stadionu, které už svíčky zcela zaplnily – nyní je naproti na travnatém prostranství.

Video z letiště můžete vidět zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
6010
28. 4. 2017 • 13:17

Podle mne to byla vražda! Žádná sebevražda.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.