Krutý český showbyznys: Kdo má ve smlouvě zákaz sexu a kdo nesměl otěhotnět? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Krutý český showbyznys: Kdo má ve smlouvě zákaz sexu a kdo nesměl otěhotnět?

Producenti si snaží své výdělky pojistit i ve smlouvách s herci a zpěváky.
Producenti si snaží své výdělky pojistit i ve smlouvách s herci a zpěváky. (Aha! - Jan Tůma, TV Nova, koláž Ahaonline.cz)

Zatímco pro herečky nebo zpěvačky je těhotenství darem z nebes, pro producenty je gravidita jejich hvězd noční můrou. Právě proto vznikají leckdy velmi tvrdé smlouvy, které stanovují i astronomické pokuty, pokud interpret závazku nedostojí…

Ha Thanh Nguyen (25), herečka
Zákaz sexu a i jakýkoliv fyzický kontakt s muži v seriálu Ordinace v růžové zahradě si prosadila krásná Vietnamka. Kvůli kulturní odlišnost její národnosti. „Nechtěla bych mít v seriálu velké intimní a odhalenější scény. Proto jsem si nechala dát do smlouvy formulku, která mi tenhle požadavek zajistí,“ potvrdila Ha Thanh.



Iveta Bartošová (†48) zpěvačka
Před nástupem do muzikálu Mona Lisa musela Bartošová podepsat smlouvu, která jí zakazovala graviditu. „Iveta nesměla změnit vzhled, natož mít bříško,“ prozradil v minulosti producent Oldřich Lichtenberg. V případě těhotenství by ji čekala pokuta 200 000 korun. A k tomu ještě další výdaje, protože jedno zrušené představení stojí 600 000 korun!

Ilona Csáková (43), zpěvačka
Během účinkování v muzikálu Kat Mydlář plánovala rodinu. Proto větu o tom, že nesmí otěhotnět, nechala před podpisem smlouvy vyškrtnout. A udělala dobře. Zanedlouho producentům muzikálu oznámila, že čeká druhého potomka.


Monika Absolonová (37) zpěvačka
V Bídnících dostala nabídku na roli madam Thénardier. Přijala ji ovšem s jedinou podmínkou. „Nechala jsem si do smlouvy napsat, že v případě těhotenství můžu z muzikálu odejít, a pan doktor Janeček byl tak laskav, že mi to podepsal. Ve svém věku bych už kolonku zákazu otěhotnění nepodepsala, to vážně ne,“ řekla zpěvačka.



Přečtěte si
gabcakovamatinka
12. 8. 2014 • 12:18

Nemá někdo zákaz do bulváru? kromě Tachminy??

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.