Vzpoura v SuperStar: Drsná smlouva finalisty připraví o miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vzpoura v SuperStar: Drsná smlouva finalisty připraví o miliony!

Dvanáct z nich postoupilo do finále. Ostatní "smlouvě s ďáblem" unikli.
Dvanáct z nich postoupilo do finále. Ostatní "smlouvě s ďáblem" unikli. (Marek Pátek)

Postup do finále SuperStar nemusí být pro mladé zpěváky takovou výhrou, jak by se na první pohled mohlo zdát. Televize Nova a Markíza je totiž nutí k podpisu nevýhodné smlouvy, která je v budoucnu může připravit o lukrativní kšefty a s nimi související honoráře. Soutěžící už se obrátili na právníky!

Pořádající televize chtějí mít nové hudební hvězdy, jimž pomohou ke slávě, ve své moci. Ve smlouvě je totiž nutí se zavázat k tomu, aby až do roku 2015 nemohli vystupovat v pořadech konkurenčních stanic. Bez souhlasu Novy a Markízy dokonce nemohou vydat ani vlastní CD.

Jaká budoucnost ale čeká na zpěváka, který se bude moci realizovat výhradně na Nově? Jeho kariéra nejspíš skončí stejně rychlým tempem jako začala. Obě televize ruší jeden pořad za druhým a sledovanost klesá. Navíc nelze příliš předvídat, jak bude jejich programové schéma v následujících čtyřech letech vypadat. Pokud ovšem finalisté smlouvu nepodepíší, v dalším finálovém kole se už neobjeví!

Smlouva s ďáblem nebo zpívání v koupelně

Jako první obsah smlouvy kritizoval Jerguš Oravec (21), a to i přesto, že se ho přímo netýká. Podmínky spolupráce totiž určuje jen dvanáctce finalistů, k níž už Oravec nepatří. „Jsem rád, že tou smlouvou nejsem vázaný, protože byla fakt fuj! Je dost nevýhodná vůči interpretovi. Ale člověk, který chce pokračovat v soutěži, nemá na výběr, musí ji podepsat,“ odhaluje informace ze zákulisí soutěže serveru Cas.sk neúspěšný kandidát na titul československá SuperStar.

Martin Harich (15) kontrakt dokonce označuje za smlouvu s ďáblem. Jeho rodiče však dokument svými podpisy ztvrdili, protože syna nechtějí připravit o nabízené možnosti.

„Určitě je to výhodnější pro televizi než pro finalisty,“ dodává Michal Šeps (16). A na právníky už se stačila obrátit i Gabriela Gunčíková (17).

Naopak Monika Povýšilová (18) je s daní za svou popularitu smířená: „Je to něco za něco. Kdybych to nepodepsala, zpívala bych si akorát doma v koupelně.“



Přečtěte si
winterfreshka
8. 4. 2011 • 13:08

Od těch žumpních kanálů očekávat,že je oškubou jak slípky...Nejlepší jsou jejich 10minutové reklamní bloky,které je asi živí více než pořady samotné.

schaukelpferd
8. 4. 2011 • 09:14

ja na to prestala koukat, kdyz jeden z porotcu po vykonu (sice ne extravagantnim!) jedne zpevacky pravil, ze mu to pripominalo venkovskou zabavu kde k ranu v rohu tanci par opilcu a k tomu zpivaji dve kurtizany!!! Tak to uz bylo i pro mne silny kafe - myslim ze alespon ZBYTEK respektu by nebyl na skodu. Porota mne nepripada nejak kor moc kompetentni a hlavne ty jejich kydy maji udrzet divaky u prijimacu - ale tato uroven je teda uz podpasovka. Lidi - nekoukejte na to a ono se to vyridi samo o sobe. Vzpomenme na Martu Jandovou - no to teda byla kompetence!!!!!!!!!!!! Ja mam v hlae jasno - tento trapny program uz ani nahodou

dzery
8. 4. 2011 • 08:04

zaviracispendlik
7. 4. 2011 • 11:33

ale lepší, než se koukat do zadnice

janyna
7. 4. 2011 • 10:00

souhlasím, kde jsou ty časy, kdy se dalo dívat na oba programy.Reklam je opravdu mnoho a ty upoutávky mě tak akorát odradí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.