Marta Verner vysvětluje: Ani Maruška nebude Vernerová! Proč? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Marta Verner vysvětluje: Ani Maruška nebude Vernerová! Proč?

Marta a Mirek se možná odstěhují.
Marta a Mirek se možná odstěhují. (Foto: Aha! - Martin Pekárek, Jan Tůma, koláž Ahaonline.cz)

Zpěvačka Marta Jandová (40), po sňatku Verner, začala svoji kariéru v Německu, aby jí nikdo nepodezříval z toho, že jí cestičku ke kariéře vyšlapal tatínek Petr. Budoucímu životu v zahraničí se nebrání, což bylo jedním z hlavních důvodů k tomu, proč odmítla českou příponu –ová.

„Byla to pro nás jasná věc, teď se všichni jmenujeme stejně. Všichni hodně cestujeme a ještě nevíme, kam nás život zavede, jestli zůstaneme v Čechách, nebo jestli půjdem někam do zahraničí,“ vysvětlila Marta na stránkách iDnes.cz

"Proto jsme se rozhodli pro Marušku i pro mě bez té přípony ová, protože v zahraničí těžko vysvětlíte, proč se dcera jmenuje jinak než maminka a to s tím ová úplně nechápou, takže to pro nás bude jednodušší," dodala čerstvě vdaná maminka téměř roční Marušky. V jejím případě je to tedy z praktických, nikoli módních důvodů. Svatbu se zpěvačce podařilo velmi dobře utajit a širší veřejnosti o ní řekla až měsíc po obřadu. Svatbu prý chtěli naprosto pohodovou, což se jim podařilo. Celá paráda se odehrála v třebovské tvrzi Třebotov.     

 



Autor:  mpa

Přečtěte si
lukreciaborgia
31. 8. 2014 • 10:45

chanel5-co to pořád meleš o potížích ve Francii?Neteř tam žije asi 25 let,jezdím tam stejně dlouhou dobu a jmenují se normálně šesky s -ová.Třeba on Novák,ona Nováková.Nikdo jim za celých 25 let nic neřekl,prostě se tak jmenují.Mají tam jména africká,muslimská a bůhví jaká a nevím proč by měli mít potíže s tím,že se každý jmenuje jinak???Dokonce její dcera,třeba Nováková si vzala z Prahy Ševčíka a nechali si každý své jméno a jsou manželé!!Bydlí v Lyonu.Manželé Nováková-Sevcik.No a co??NIkdy s tím potíže neměli a nikoho na úřadě to ani nenapadlo.!!Neříkej,že bydlíš v cizině!!To neuvěřím,protože píšeš koniny.Tam to nikomu nevadí!

matylda-rut
28. 7. 2014 • 21:54

No konečně někdo kdo má o tom páru, já si tady připadám jak kůl v plotě. Člověka tu napadají jen proto, že nemají vůbec páru co to - ová znamená. Dík, že jsi to sem napsal. Číst tady taky asi neumí.

matylda-rut
28. 7. 2014 • 21:51

Popleto si nadávej někomu jinému, já to určitě nejsem. Když už čteš, tak čti vše. Já psala o minulosti, viz.: 27. 07. 2014 20:56, že jsme se kdysi dávno psaly tak jako Polky nakonci s A a ne s OVÁ. Pak se převzalo od Rusů to -ová a to že Rusky to nyní už taky nepoužívají vím, proto nejsem ani já přítelem toho -ová.

lukreciaborgia
28. 7. 2014 • 21:26

matylda-rut- to jsi poukázala dost blbě.Nikdo nám nic nevnucoval a v Rusku už vůbec ne!!!Bydlela jsem tam 5 let a spíše tam -ová nemají.Někdo jo,ale většinou ne.Je fakt,že jsem se na to nikdy neptala,ale to -ova a -ovová si přidávali k ruským j´énům pražští novináři.A proč Polky s A na konci?Švagrova rodina jsou všichni Poláci,ale A nemá na konci jména žádná žena.Popleto.

.abcd.abcd.
28. 7. 2014 • 21:19

Ženské jedou. Tak podle mě to - ová- nepatří do 21. století. Česká koncovka -ová historicky vyjadřovala, že daná žena patřila nějakýmu muži. Což platilo doslovně i podle zákona. Myslím si, že když se žena vdá, tak muži nepatří, jinak by s ní mohl dělat co chce, není jeho majetkem. Tedy já bych to ová zrušil. To není nic českýho jak se některý domnívaj. I v Rusku už to nedávaj, tam říkaj jen Putin a Putina, aby bylo jasný, že jde o ženskou podobně jako u Řeků. A nehádejte se tady!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.