Dan Bárta: Zvolení Zemana pro mě bylo jako stříkačka rtuti do mozku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Dan Bárta: Zvolení Zemana pro mě bylo jako stříkačka rtuti do mozku

 (Foto Blesk, ČTK)

Dana Bártu známe spíše jako plachého a introvertního zpěváka a muzikanta, o to překvapivější bylo, když se na Frekvenci 1 nevídaně rozohnil. To když mluvil o svém vztahu k současnému prezidentovi a píchnul si i do kolegů z kapely Lucie.

 

„Když těsně zvítězil, tak to bylo, jako bych dostal ránu do žaludku perlíkem a ještě k tomu stříkačku rtuti do mozku. Bylo to fakt tuhý,“ okomentoval Dan Bárta otázku Těžkýho Pokondra, jak je spokojený se současným prezidentem, pak ale o něco smířlivěji dodal: „Byl jsem překvapenej, jak nepříjemně se mě to dotklo a pocit zmaru ve mně hnil ještě dva měsíce potom. A zahnívá ve mně v podstatě doteď, ale musím přiznat, že se ten chlapík rozumně stáhnul, což může znamenat cokoliv. Každopádně na veřejnosti nevysílá tím nesnesitelným způsobem, ten jeho poslední exces téměř poblití korunovačních klenotů…myslím, že dál už se nedostal a některý jeho vyjádření, který se týkaly třeba krize na Ukrajině, nebo ještě jiných záležitostí mi přišly vlastně do jisté míry k věci.“

 

Ani komentář k velkému come backu Lucie pro kolegy z branže nevyzněl nejlépe: „Já jsem byl na takovým předprcu před rokem a mně to přišlo dost marný. Říkal jsem si, jestli je to vůbec vhodný.“ Naštěstí Bárta tenký led opustil, když doplnil, že letošní turné vidí jinak: „Teď hráli před letošní šňůrou v Retru, tak jsem se byl podívat v klubu na takovej VIP koncert, že jsem to měl zblízka. A upřímně mě překvapilo, kolik to do mě vrazilo nostalgie, takže do téhle míry je to úplně v pořádku. Já jsem si zavzpomínal tak, že jsem se nemohl soustředit na svoje bezprostřední okolí v tu chvíli.“

Co dalšího ještě o prezidentovi Milošovi Zemanovi prohlásil, koho z kapely Lucie pochválil a co ho naopak štve na současné české hudební scéně, si můžete poslechnout ZDE!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.