Děda Homolka Josef Šebánek (†61): Vdova o smrti geniálního herce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Děda Homolka Josef Šebánek (†61): Vdova o smrti geniálního herce!

Homolkovi v akci
Homolkovi v akci (Foto ara)

Žádný scénář nikdy nepotřeboval. Josef Šebánek (†61) byl při natáčení série o rodině Homolkových na place sám za sebe. „Nikdy s ním nebyla nuda. Jemu šly nápady jak z forbesu,“ vzpomínala manželka Marie Šebánková.

Šebánek miloval auta. Vyučil se automechanikem, dělal řidiče i autojeřábníka. Pro film si ho vyhlédl Miloš Forman (82). Manželka jeho dvorního kameramana Miroslava Ondříčka (79), nedávno zesnulá Eva, vzala jednou Formana i s jeho manželkou Věrou Křesadlovou (70) k tetě a strejdovi Šebánkovým do pražského Karlína. A bylo rozhodnuto.


Forman chtěl okamžitě Pepiho do filmu Lásky jedné plavovlásky. Šebánek byl pro každou legraci, jen varoval, že se žádný scénář učit nebude. Ani nemusel.
Po Formanovi si geniálního neherce, který byl přímo ukázkovým symbolem českého človíčka s láskou k fotbalu, pivu a cigaretám, všiml režisér Jaroslav Papoušek (†66). Trilogie o Homolkových zajistila Šebánkovi nesmrtelnost. Napřed se zdráhal vstoupit před kameru vedle Heleny Růžičkové (†67) a Františka Husáka (†55). Když je ale několikrát v přestávkách rozesmál, rozpaky z něj spadly. „Hrál sám sebe. I ty proslulé hlášky byly jeho,“ prozradila vdova Marie. „Pepi rád bavil společnost, bylo ho všude plno,“ zavzpomínala.

Trpěl mnoha nemocemi
Šebánek umřel bratrovi v náručí. Infarkt to nebyl, srdce se mu zastavilo. Příběhy slavných na ČT mluví také o nešťastné kombinaci jeho nemocí.

● Nádor v močovém měchýři
● Vrozené onemocnění srdce
● Otékání nohou, zavodňování těla
● Silná cukrovka
● Oslabené ledviny
● Psychické problémy (nesnášel tmu)



Přečtěte si
dandova
9. 7. 2014 • 09:56

A o tom je ten článek.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.