Smutný osud Homolkových: Babi zabil alkohol, dědu infarkt, Heduš rakovina a Ludánka zavraždili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Smutný osud Homolkových: Babi zabil alkohol, dědu infarkt, Heduš rakovina a Ludánka zavraždili!

Rodina Homolků při nedělním obědě.
Rodina Homolků při nedělním obědě. (Foto ara)

Rodina Homolkových už téměř půl století baví diváky u televizních obrazovek. Ačkoliv filmy o této žižkovské rodině jsou plné vtipů a nezapomenutelných hlášek, v reálném životě skončily postavy nevesele.

Babi Homolková

Babi Homolková ztvárněná Marií Motlovou (†67) se před televizními kamerami objevila poprvé až v 51 letech. Předtím se věnovala výhradně divadlu. I když předtím vystudovala zdravotní školy, touha po herectví zvítězila. Marie Motlová měla celý život jedno velké trápení – neustále řešila svůj vzhled a postavu. Přidalo jí, že na herečku je příliš malá, korpulentní a nezajímavá v obličeji. Na svůj vzhled dokonce sváděla krach v manželství i to, že nikdy neměla děti. Žal utápěla v alkoholu.

Děda Homolka

Zatímco Babi Homolková už nějaké zkušenosti s herectvím měla, děda Homolka byl před nástupem do filmů naprostý neherec. Josef Šebánek (†61) se nechal dlouho přemlouvat a bál se, že svým výkonem bude kazit hraní profesionálních herců. Nakonec ale nikdo nelitoval. „V každé volné chvíli nás bavil tak, že jsme všichni řvali smíchy,“ vzpomíná Helena Růžičková. Jeho slibně rozjetou kariéru ukončily problémy se srdcem. „V pětapadesáti ho začalo zlobit srdce. Žil ale dál naplno a nešetřil se, výsledkem byl plný invalidní důchod,“ říká Marie, vdova po herci. Jeho stav se zhoršil natolik, že poslední díl trilogie o Homolkových už nechtěl ani natáčet.

Heduš

Osud velké herečky Heleny Růžičkové (†67) je asi nejznámější. Nejdříve pohřbila syna Jiřího (†43), poté i manžela. Sama bojovala s rakovinou ještě dalších několik let, než ji sama podlehla.

Ludva

Život talentovaného herce Františka Husáka (†55) skončil předčasně v roce 1991. Detaily jeho smrti nejsou známy. Cestou z baru ho napadli neznámí útočníci a herec následkům zranění podlehl. Dosud není jasné, co se přihodilo a identita násilníků nebyla nikdy objasněna. Není tajemstvím, že Husák holdoval alkoholu a tento útok bývá právě s tímto zlozvykem spojován.



Autor:  mpa

Přečtěte si
krat5
13. 11. 2013 • 12:41

Smutné, všichni zemřeli pod nebo těsně nad hranicí odchodu do starobního důchodu.

radar666
13. 11. 2013 • 09:02

Po přečtení tohoto článku,nabyde člověk dojmu,že autor má vystudováno několik tříd pomocné školy.Tolik chyb v jednom článku může snad udělat jen člověk s poměrně vysokou demencí.

vochomurka
13. 11. 2013 • 06:18

No coment "děda holka byl před nástupem do filmů naprostý neherec" "dědu infart"

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.