Krejčířová, Mrázková a spol.: Po stopách paniček mafiánů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Krejčířová, Mrázková a spol.: Po stopách paniček mafiánů!

Fotografie
Fotografie (internal)

Minulý týden jsme uveřejnili dosud neznámé snímky manželky jednoho z největších českých kmotrů Radovana Krejčíře (45). V Jihoafrické republice stíhaný mafián čelí mnoha obviněním. A když se Kateřina Krejčířová (39) vydala k soudu, aby manžela podpořila, byla zatčena. Po dvanácti hodinách ji propustili, nyní je vyšetřována na svobodě. Jaký je život mafiánských paniček? A jaké jsou ostatní ženy českých bossů?

František Mrázek (†47) – manželka Ivana
Byla celý život ženou v domácnosti. Do společnosti ji Mrázek nikdy nebral. A ona se mu nikdy nepletla do byznysu. Po jeho smrti ovšem nelenila a založila si firmu zaměřenou na pohostinství, provozování solárií a realitní činnost. Firma nese iniciály zavražděného manžela: Studio eF.eM., s.r.o. Měli spolu dvě děti, dceru Moniku a syna Michala. I ten se vrhl do víru podnikání, jeho jméno figuruje ve třech velkých firmách, které založil ještě jeho otec.

Roman Janoušek (45) – manželka Simona
Je to ale šťastná žena. Její »vzorný« manžel na ni nechal přepsat obrovský majetek a krásná Simona patří mezi nejmocnější ženy v Praze. A to vlastně nic nedělá, jen venčí psa a chodí na nákupy, na kávičky. Její muž se snaží vysoukat z obvinění těžkého ublížení na zdraví Vietnamky, kterou srazil autem. Co jí díky svému vlídnému muži patří? Například luxusní vila v pražském Podolí v hodnotě 100 milionů korun! Celá stavba je obklopena vysokými zdmi, které pozemek oddělují od okolí. Nemovitosti v Chorvatsku, jachta.


Ivan Jonák (57) – manželka Hedvika
Když se Jonákovým narodily dvě krásné holčičky Sylvie a Veronika, byli v sedmém nebi. Jenže přišla revoluce a s ní i lákadlo podnikat a touha vydělat velké peníze. Jonák vsadil na správnou kartu a v byznyse se mu začalo dařit. Práci obětoval všechno, rodina šla stranou, domů se chodil jen vyspat. Hedvika se cítila osamělá. Otevřela si krámek se zeleninou, což ovšem mužskou náruč nenahradilo, a tak si našla milence. To byl konec.

Podle soudu, který Jonáka později poslal na osmnáct let za mříže, si měl v roce 1994 objednat vraždu jak přítele své ženy, tak i likvidaci manželky. Milenec Tomáš Würtherle vyvázl, najatý vrah si nakonec vše rozmyslel. Hedvika už takové štěstí neměla. V jejím stánku se zeleninou ji zastřelil najatý vrah Jiří Tokár, který vyfasoval čtrnáct let natvrdo. Jonák se k vraždě nikdy nepřiznal. Sám tvrdí, že i jeho se pokusil zabít nájemný vrah. Na jeho straně je dodnes i dcera Sylvie. Jonák bude za pár týdnů propuštěn z vězení.


Tomáš Pitr (43) – přítelkyně Pavla Činátlová
První velké peníze bývalý vekslák vydělal počátkem devadesátých let na obchodech s tuzexovým rumem. Firma Tuzex jako jediná nemusela platit daň z obratu a Pitr nakupoval laciný rum v Tuzexu a se značným ziskem ho pak prodával státním i soukromým velkoobchodům. Štíhlý tmavovlasý miliardář s obličejem kluka sám sebe rád přirovnával dokonce k Richardu Gereovi z filmu Pretty Woman.

Pro mnoho žen měl stejné kouzlo a uměl toho využít. Matkou jeho nejmladšího syna je atraktivní Pavla Činátlová, někdejší topmanažerka Českého Telecomu. Pitr ji okouzlil natolik, že přešla do jeho Setuzy, kde se spolu s ním měla podílet na vytunelování. Kromě řady dalších vášní je spojovala také záliba v lyžování. Pitr má z prvního manželství dva syny, ve druhém vyženil dvě dcery.


Radovan Krejčíř (45) – Kateřina
Studovala hru na housle na ostravské Janáčkově konzervatoři a profesoři ji předvídali skvělou kariéru. Nakonec ale poznala rozvedeného podnikatele Radovana Krejčíře a s hudbou byl amen. Seznámili se na diskotéce. „Řekl jsem kolegovi, aby přivedl tamtu dívku, co prochází s kamarádkami, že s ní potřebuji nutně mluvit,“ popsal sám Krejčíř. Rok na to byla svatba. V roce 1993 se jim narodil syn Denis. Přišla šťastná léta, stavba proslulé vily v Černošicích za stamiliony korun, luxusní dovolené…

V roce 2005 ale spadla klec a na Krejčíře dopadla ruka zákona a nastal čas uprchnout. Kateřina a syn ho následovali až na Seychely. Tam však začalo manželství skřípat a o dva roky později podnikatel sám přistál v Jihoafrické republice. Kateřina ale opět přiletěla za ním, vše si vyříkali a začali od nuly. V roce 2009 se jim narodil druhý syn Damien. „Nedovedu si představit jinou, která by se mnou vydržela to, co ona,“ prohlásil Krejčíř. Jak by také ne, vždyť se kvůli němu vzdala kariéry i domova.

Autor:  dan

Přečtěte si
prroud
9. 3. 2014 • 18:46

Co si budeme vypravet,nejlepsi by bylo,kdybysme se po jejich stopach dostali na hrbitovy,nebo do veznic,tam maji jejich stopy koncit,a nikde jinde!

jity
9. 3. 2014 • 13:03

Nejmenovala se náhodou Jonákova manželk Ludviga? Píšete Hedvika.

evicka55
9. 3. 2014 • 09:46

Jejich život jim nezávidím.Přepych není všechno.

mirka62
9. 3. 2014 • 08:09

Pokud si vzpomínám Jonákova manželka byla Ludvika - ne Hedvika, bylo to zvláštní jméno, proto mi utkvělo v paměti

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.