Když celebrity pláčou: Jak viděli Pavla Bobka druzí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Když celebrity pláčou: Jak viděli Pavla Bobka druzí

Pavel Bobek (†76) svým odchodem zarmoutil početné zástupy přátel.
Pavel Bobek (†76) svým odchodem zarmoutil početné zástupy přátel. (Foto: Aha! - Karel Kopáč)

Hvězda české pop-music Pavel Bobek podlehl pooperačním komplikacím. Se zdravotními potížemi zápasil posledních několik let. "Měl za sebou dramatické okamžiky," prozradila serveru Lidovky.cz jeho dcera Klára Mixová. Úmrtí kolegy zarmoutilo také řadu lidí z hudebního světa.

Karel Gott

Karel Gott (74)


"Tak tahle zpráva mne zastihla zcela nepřipraveného. S Pavlem Bobkem, skvělým zpěvákem a kamarádem, odchází i kus mého života. Pavel byl jedním ze symbolů krásné éry, která se už nebude opakovat. Je mi to moc líto."
Petra Janů

Petra Janů (60)

"Když jsem ho poslední dobou pozorovala, viděla jsem na něm, jak hodně byl nemocný. Zrovna on, člověk, který tak miloval život. Myslím si, že pro něj smrt byla vysvobozením," řekla Bobkova kamarádka Petra Janů pro Super.cz.

Eva Pilarová

Eva Pilarová (74)

"Nejsem zrovna ta kompetentní, abych měla právo o něm nějak hovořit. Znali jsme se, ale vykali jsme si a pracovně se míjeli. Vážila jsem si ho za to, co a jak zpíval. Líbil se mi, byl to bezvadný chlap,“ uvedla Eva Pilarová.

Marie Rottrová

Marie Rottrová (71)

"Jsem moc ráda, že jsem v životě měla to štěstí a mohla jsem Pavla Bobka poznat. Byl to velice vzácný člověk. Takových je opravdu málo. Byl velkorysý, skvělý kamarád a báječný muzikant. Byli jsme spolu také naladěni na stejnou notu, jak v politice, tak v muzice. Nikdy jsem si nemyslela, že bych se mohla takhle moc sblížit s člověkem, který zpívá country. Pamatuju si přesně okamžik, když mi do Divadélka pod věží přines písničku S tím bláznem si nic nezačínej ještě v anglickém originále. Potom jsme s ní dva roky jezdili po mých koncertech a dodnes je to jedna z mých nejoblíbenějších písniček. Pavel mi bude moc chybět, řekla zpěvačka Blesku."

1847531:gallery:true:true
Helena Vondráčková (66)

"Byl to pohodovej kámoš, bezvadnej kolega a legenda české populární hudby. Moc mě to mrzí, protože jsem ho měla opravdu ráda. Bude to velká ztráta pro nás pro všechny z oblasti umění a samozřejmě pro jeho fanoušky a milovníky jeho písniček," řekla zpěvačka Helena Vondráčková.

Luboš Malina

Luboš Malina (54)

"Pavel byl velká osobnost, jeho charisma přesahovalo hudbu. Byl nejen skvělý zpěvák, ale také vzdělaný a inteligentní člověk, navíc se zkušenostmi z divadla. Když vystoupil na pódium, lidi patřili jenom jemu. U nikoho jiného jsem tohle nezažil," vzpomíná na Bobka jeden z jeho nejbližších spolupracovníků, multiinstrumentalista Luboš Malina. "Pavel měl vzácný dar interpretace, když zpíval, lidi mu uvěřili," dodal Malina pro server iDnes.cz.

Petr Janda
Petr Janda (71)

"Pokaždé když odejde jeden z nás, tak je mi strašně těžko na duši a smutno. Pavel patří k začátkům skupiny Olympic a pokaždé, když někdo takto odejde, tak jenom čekám, kdy to dorazí až ke mně,“ řekl Blesk.cz Janda.

Monika Absolonová

Monika Absolonová (37)

Neee! Pavel Bobek zemřel! Od 3 let jsem s dědou Oldou zpívala: Já sám pozdě večer, jsem do sálu vešel, sedl za stůl a uslyšel smích...krásná se zdála a na mě se smála... Je mi to moc líto. Upřímnou soustrast všem jeho blízkým i vzdáleným.

Jiří Dědeček

Jiří Dědeček (60)

„S Pavlem jsme se tolik neznali, potkali jsme se jen na pár akcích, třeba v Jonáš klubu v Semaforu. Pavel byl hvězdou country, já jsem písničkář. Cítili jsme k sobě zdvořilý ostych, řekl bych. Potkávali jsme se spíš myšlenkově, nad texty. Měl jsem ho moc rád, působil vždy příjemně a samozřejmě byl skvělý muzikant. A přestože dosáhl na řadu met - těšil se velkému věhlasu a prodal spoustu desek, zůstával pokorným chlapíkem. Je mi líto, že už není mezi námi," řekl zpěvák a textař Jiří Dědeček pro Lidovky.cz.

Miloš Skalka

Miloš Skalka (66)

"Protože jsme byli oba trochu praštění anglo-americkou muzikou, tak jsme si už v první polovině 60. let vyměňovali hitparády a konzultovali spolu informace, které jsme poslouchali na rádiu Luxembourg. To bylo v době, kdy Pavel zpíval jen v angličtině písně rokenrolových velikánů, především Buddyho Hollyho. Rozhodující bylo, když se v Semaforu potkal s Jiřím Grossmannem, který ho 'přesvědčil', aby začal zpívat česky," komentoval úmrtí svého kamaráda hudební publicista Miloš Skalka pro ČTK. 

Yvonne Přenosilová

Yvonne Přenosilová (66)

"Velmi jste mne zaskočili. Tušila jsem, že je dlouhodobě nemocen, ale stále jsem doufala, že spolu natočíme ještě nějaký duet. Je to pro mě strašná ztráta a nemohu ani mluvit," přiznala Yvonne.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.