Válka kvůli exprezidentovi Václavu Havlovi: Dáša se bude soudit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Válka kvůli exprezidentovi Václavu Havlovi: Dáša se bude soudit!

Roman Roun nechápe, proč doménu nemůže prodat.
Roman Roun nechápe, proč doménu nemůže prodat. (Foto herminapress a archiv Romana Rouna)

Rozpoutalo se peklo, a to kvůli doméně www.vaclavhavel.eu. Bývalá první dáma Dagmar Havlová (60) podala žalobní návrh na manažera Romana Rouna (42). Ten doménu v roce 2006 zakoupil a letos na podzim ji chtěl prodat.

Roun tvrdí, že z jeho strany rozhodně nejde o nějaké spekulativní jednání. „V dubnu 2006 jsem doménu zakoupil spolu s dalšími, jako například www.vondrackova.eu. Nikoho to nezajímalo. Mám agenturu, která nejen zastupuje umělce, ale také se zabývá mediálním poradenstvím a reklamou. Letos jsem se rozhodl zbavit nepotřebných investic. Doménu jsem nabídl k prodeji a dostal jsem nabídku od jedné mexické společnosti,“ líčí Roun.  
Manažer se brání nařčení ze spekulace tím, že kdyby chtěl vydělat, tak by prý doménu prodal v době, kdy Václav Havel zemřel.


Od zahraniční společnosti měl Roun za www.vaclav.havel.eu dostat 20 000 eur. Ještě než došlo k prodeji, přišlo mu prý jako slušnost informovat o prodeji Nadaci Forum 2000.  V dopise nadaci vyjádřil přání, aby doména zůstala v Česku. Čili, zda ji nadace nechce odkoupit sama. „Odpovědí byl výhrůžný dopis od právního zástupce.  Doménu jsem nakonec neprodal. Pak jsem zjistil, že na mne paní Havlová podala žalobní návrh. Nechápu. Znamená to, že smím vlastnit doménu, ale nesmím ji prodat?“ ptá se Roman Roun.
Celý kolotoč kolem domény považuje za hloupý. „Špiní totiž nejen odkaz pana Václava Havla, ale i osobu paní Havlové, které jsem si doposud velmi vážil,“ uzavírá Roun.

V sobotu by slavil 77. narozeniny: Dojemný nápis od Dagmar

Ani přátelé, ani zcela neznámí lidé, ani vdova Dagmar Havlová (60) na něj nezapomněli. Na hrobě Václava Havla (75), který by v sobotu oslavil 77. narozeniny, se rozzářily desítky svíček.

A úplně vzadu u náhrobního kamene se objevil také květináč od jeho Dagmar. »Jsi stále se mnou, Dáša« je dojemně napsáno na stuze.
Rodinná hrobka exprezidenta Havla na pražských vinohradských hřbitovech je opečovávaná stále, nejen v den výročí nebo na Dušičky. Chodí sem zavzpomínat Havlovi vrstevníci stejně jako mladí lidé. Všichni, kteří ho měli rádi a kteří ho uznávali...



Přečtěte si
jenda0033
5. 11. 2013 • 18:27

A co Tě sere? To si každý myslí že si tu doménu koupil z lásky? Samozřejmě že to koupil na kšeft a když se to Veškrnový nelíbí, tak si jí měla koupit sama. Havla si vzala pro peníze a jestli si někdo namlouvá že to bylo z lásky, tak je blb. Ta by po sobě sežrala i h....

prroud
8. 10. 2013 • 12:41

Tak neni co resit,rozhodl ses vzdat se svy zeme,tvoje vec a ostuda.paklize jsi doma nebyl pronasledovanej a nemusel odejit.........nic pro ni nedelas,nic od ni nechtej.........tahle diskuse se te vlastne ani vubec netejka.......

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.