Travolta zažil největší bolest před 4 roky: Smrt mu vzala prvního syna (†16)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Travolta zažil největší bolest před 4 roky: Smrt mu vzala prvního syna (†16)!

John Travolta se synem.
John Travolta se synem.  (Foto Aha! – Profimedia.cz, Pavel Machan, Marek Pátek)

Zdálo se, že mu všechno vychází. Ale v lednu 2009 zaplatil za slávu tu nejvyšší cenu. Jeho autistický syn Jett (16) se během dovolené na Bahamách v záchvatu udeřil do hlavy a zemřel. Pro Johna Travoltu (59) to byl nejhorší den jeho života.

Herec a jeho manželka Kelly Preston (50) přiznali už v roce 2003, že Jett trpí Kawasakiho syndromem, který způsobuje vážné záněty cév. Navíc byl chlapec ještě těžkým astmatikem a péče o něj tak vyžadovala neustálou pozornost. Hrdina filmových hitů Pomáda a Horečka sobotní noci ale nakonec syna nedokázal ochránit. Stačilo několik vteřin a smrt, která 16 let kroužila kolem Travoltovy rodiny, si vybrala svoji krutou daň.

Jako by to nestačilo, vedle soucitu se na hercovu hlavu snesla i vlna kritiky a obvinění. Podle některých zdrojů totiž Travolta jako oddaný člen scientologické církve odpíral synovi lékařskou péči a snažil se ho léčit přírodními metodami. Dokonce prý otálel se zavoláním záchranky, tvrdily některé webové servery. Travolta to rozhodně popřel a pohnal k soudu dvojici vyděračů, která požadovala půl miliardy korun, jinak prý zveřejní fotografie jeho mrtvého syna.

Hollywoodský hrdina se dlouho vyrovnával se ztrátou milovaného chlapce. S manželkou Kelly měli sice ještě dceru Ellu Bleu (13), ale přesto toužili po dalším potomkovi. Kelly sice bylo už 47 let, ale přesto dokázala otěhotnět a v listopadu 2010 dala Johnovi vytouženého syna Benjamina, se kterým letos přijel na karlovarský filmový festival. Dorazil se synem a s nadějí, že jeho rodinu už nikdy podobné neštěstí nepostihne.



Autor:  pk

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.