Luděk Sobota zapíjel »70«: Slivovice tekla proudem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Luděk Sobota zapíjel »70«: Slivovice tekla proudem!

Jediný alkohol, který si Sobota dopřává je slivovice.
Jediný alkohol, který si Sobota dopřává je slivovice. (Slávka Červená / Blesk)

Luděk Sobota má od včerejška na bedrech sedm křížků. Zapíjet je začal s přáteli na zámku v Napajedlech slivovicí. A ne ledajakou.

Slavilo se „bio“ slivovicí vypálené z plodů ze staletých stromů ze sadu v chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Hostina byla tajným překvapením od kamarádů. „To zírám. Slivovici mám rád. Z tvrdého alkoholu nechci nic jiného pít. Snad to zvládnu. Musím být fit na další mejdan,“ konstatoval oslavenec, kterému připravila majitelka zámku Eva Gajdošík i královské pohoštění.

Jaké lahůdky se podávaly?

Moravské uzené pečené do křupava na mřížce. K tomu se podával zelný salát s mrtví a bobkovým listem a karamelizovaná jablka. Nechyběl tatarák z lososa s rukolovým salátem, krevetky, hovězí jazyk s křenovým přelivem, grilovaná zelenina, speciální zeleninové roládky, domácí chléb, olivy s citronovou zálivkou, vybraná vína z mikulovské oblasti a slivovice a duranciovice.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.