Záhadná smrt bubeníka Olympiku Peroutky (†49): Co prozradila pitva? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Záhadná smrt bubeníka Olympiku Peroutky (†49): Co prozradila pitva?

Petr Janda s Milanem Peroutkou
Petr Janda s Milanem Peroutkou (pro Aha! – archiv Petra Jandy)

Členové kapely Olympic v čele s lídrem Petrem Jandou (71) a hlavně rodina se v nejbližších hodinách dozví, proč v sobotu ráno zemřel bubeník skupiny Milan Peroutka (†49). Podle informací Aha! proběhla policií nařízená pitva v pondělí. Jenže...

Spadl muzikant na schodech svého domu ve Vršovicích, jak tvrdí Janda? Nebo Peroutku po návratu z koncertu v Karlových Varech postihl infarkt či mozková příhoda? Odpověď oznámí patologové možná už dnes večer. Jenže zatím se stále nikdo nevyjádřil a veškeré informace podléhají utajení.


Peroutka si měl před pátečním koncertem stěžovat na nevolnost. „Prošel se a byl v pořádku,“ tvrdí manažerka skupiny Gabriela Šimonová. „O tom nic nevím, byl naprosto v pohodě. Nechápu to,“ řekl zdrcený lídr Olympiku Petr Janda, který dostal ke svým nedávným 71. narozeninám ten nejhorší dárek.

Víkend si neužili

Zatímco rodina, kolegové a fanoušci nemohli uvěřit Peroutkově skonu, rádio Blaník vysílalo ještě v sobotu znělky se sloganem: »Užijte si víkend s Olympicem«. A také upoutávku na rozhovor s Petrem Jandou. „Popovídáme si o tom, jak se kapele daří,“ znělo v anonci 24 hodin po bubeníkově smrti. Stanice, která je partnerem koncertů kapely, zkrátka neuměla včas zareagovat. V České televizi pro změnu v sobotu večer běželo vystoupení Olympicu v předtočené show k 60. narozeninám veřejnoprávního média. A na TV Barrandov byla v tu chvíli celá skupina hostem ve Videostopu.



Autor:  lbp

Přečtěte si
majojo
6. 5. 2013 • 14:12

Dnes bude pitva! A bulvár bude, jak jinak, u toho. Žaludek na to má.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.