Michael »Osvald« Hofbauer (†49): Plánoval svou smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Michael »Osvald« Hofbauer (†49): Plánoval svou smrt!

Michael Hofbauer
Michael Hofbauer (Aha! – Martin Pekárek, Marek Pátek, ara)
Možná tušil, že se blíží jeho konec. Byl vážně nemocný. Každopádně ale bojoval, měl víru a čas od času se mu dostalo i naděje z úst lékařů. Herec Michael Hofbauer (†49) alias rošťák Osvald z populárnich dětských filmů o Lucii zemřel v pátek. S rakovinou bojoval 6 let, teď podlehl plicním komplikacím, jeho oslabené tělo zápas o život vzdalo.

Přitom měl tajný sen, měl plán jak odejít z tohoto světa. „Většinou jsem nad takovými věcmi nepřemýšlel. Prostě jsem jel na operaci a hotovo. Bylo toho tolik,“ svěřil se Michael Hofbauer v posledním rozhovoru pro Aha!.

Až jednou si vysnil svůj konec. „Smrti se nebojím, jednou to přijít musí. Ale mám strach z bolesti, z krutého umírání,“ přemýšlel. Nevadilo mu mluvit o těch věcech, rakovina ho uvrhla na hodně tenký led. „Hrozná je ta nejistota. Zítra? Za rok? Za pět let? Přál bych si umřít jako pan Hlinomaz. Ten odjel do bývalé Jugoslávie, zaplaval si, dal si doutníka na pláži na lehátku a zemřel. To je přece nádherná smrt,“ vyprávěl naposledy. Bál se, že se mu to nepoštěstí. Tohle prostě nejde naplánovat. Krutý osud mu vzal i tohle poslední přání.

Slavný herecký bard Josef Hlinomaz (†64), představitel Goga ze Čtyřech vražd nebo Grimpa z Limonádového Joea v roce 1978 ve Splitu.




Autor:  spo

Přečtěte si
p.r.d.e.l..hillarka
15. 1. 2013 • 14:19

Hovínková évinko, ty si ho znala

hillaarkaa
14. 1. 2013 • 12:14

Harmasaňáci by neměli komu umejt péérdel

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.