Nemocná Jirásková: Je připoutána na lůžko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nemocná Jirásková: Je připoutána na lůžko!

Jiřina Jirásková v době, kdy ještě měla sílu vstát.
Jiřina Jirásková v době, kdy ještě měla sílu vstát. (Martin Přibyl a Marek Pátek / Aha)

Nemoc ji připoutala k posteli! Ještě před několika týdny dokázala usednout do křesla a alespoň na chvíli se odreagovat při doutníčku. Teď je ale zle. Herečce Jiřině Jiráskové (81) chybí síly. Jakýkoliv pohyb je pro ni vyčerpávající. Nohy ji neposlouchají a tělo je bezvládné.

„Chudák Jiřinka, ta už se ani nezvedne z postele. Je to s ní špatné,“ popsala deníku Aha! kolegyně Gabriela Vránová (73) poslední dny plné trápení a smutku v bytě noblesní dámy na Vinohradech. To, že Jiřinka má od vážného zákroku, kdy ji před čtyřmi lety operovali dutinu břišní, problémy se střevy a trávícím traktem, několikrát popsala i její skoro dcera Lucie Bílá (46). Ta je jí poslední dny stále nablízku. Vždyť už spolu oslavily i svátky strach ze smrti je větší než kdykoliv předtím. „Nevím, zda se dožiju Vánoc,“ přemýšlí nahlas Jirásková.


Mimo ošetřovatelek a lékařů, kteří zesláblou herečku navštěvují doma (převoz do nemocnice by slabá pacientka nezvládla), sedí u postele vážně nemocné Jiřiny i česká Slavice. „Lucka Bílá za ní opravdu skoro každý den jezdí na návštěvu,“ potvrdila naše informace kamarádka Vránová. Mimo speciální péči totiž Jirásková potřebuje i hřejivé pohlazení a vlídná slova. A právě Lucie se ujala této role. Vezme si snad Jiráskovou pod ochranná křídla i o Štědrém dnu? „Ten den ji určitě navštívím, ale Jiřinka chce být doma ve svém království,“ svěřila se Aha! Bílá.

Facebook




Přečtěte si
sugar2
20. 12. 2012 • 16:26

Taky nejsem silná a ještě jsem musela ráno k soudu a dívat se do tváře zlosynovi. kdyby aspoň sopud pracoval tak, jak má. Ale to máte jako se zedníke,k který postaví křivě zeď. Musí se odbourat a přestavět a stijhí to nervy a peníze. Asi není žádné neštěstí,když člověk zůstane v posteli a možná ani ten konec světa. On totiž svým zupůsobem už nastal.... Komu s e tady dá věřit,že?

herecka
20. 12. 2012 • 12:46

Cože není na fotečce s Jiřinkou její skoro dcera (a hlavně dědička) Lucinka????

hillaarkaa
20. 12. 2012 • 08:55

Nápodobně,úplně jste mi to kucí vzali

hillaarkaa
20. 12. 2012 • 08:54

Vona musí nejdřív své početné komunitě

hillaarkaa
20. 12. 2012 • 08:53

Jééžiš mandat-ty běž radši pořádně zandat,aby ti z toho nemuselo hrabat.Stejnak jí na to nepřispíváš,tak co se staráš???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.