Cink! Odstřihli kouzelníka Žita! Landovi zrušili Facebook! Proč? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Cink! Odstřihli kouzelníka Žita! Landovi zrušili Facebook! Proč?

Dan Landa jako šašek Žito zpívá  při Rolnění zlodějům 2.prosince na Vyšehradě před basilikou sv. Petra a Pavla.
Dan Landa jako šašek Žito zpívá při Rolnění zlodějům 2.prosince na Vyšehradě před basilikou sv. Petra a Pavla. (ČTK)

Není snadné býti šaškem, poznává Daniel Landa (44). Pod pseudonymem Žito 44 začal vířit vody společnosti s takovou vehemencí, že mu administrátoři sociální sítě Facebook v úterý odpoledne bez varování smázli profil! Zjevně nevěří, že se snaží šířit mír a lásku, jak deklamuje...

Žito svými kejklemi získal mnoho příznivců a zároveň spousty odpůrců. A druhá skupina se nejspíš zasadila o konec fanoluškovského profilu Žito 44. Správcům sítě Facebook amerického miliardáře Marka Zuckerberga si několik z nich stěžovalo na nevhodný obsah Landova profilu a ti ihned zasáhli a profil zrušili!

„Jde o výjimečný postup. Obvykle majiteli profilového účtu smažou správci sítě stránky až po třetím varování. To se vysílá, pokud někdo oznámí své pohoršení nad obsahem. Pokud ale profil Žito 44 smazali ihned, muselo být stěžovatelů mnoho,“ vysvětlil deníku Aha! odborník z agentury spolupracující s Facebookem.

Facebook zásadně nepovoluje šíření obscéností, nahoty nebo třeba extrémismu. A právě odtud zřejmě »vítr vane« – mnozí jsou totiž přesvědčeni, že Landova červená hagal runa, kterou nosí na oblečení, je ve skutečnosti znakem Wehrtmachtu a jednotek Waffen SS! „Přišlo to bez varování. Ale to je prostě život,“ sdělil Aha! samotný Daniel Landa. To už měl založen nový profil, na němž opět rychle sbíral fanoušky...

Facebook:gallery:false:false:false




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.