Bolek polívka má na krku dluhy 8 milionů korun: Nic platit nebudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bolek polívka má na krku dluhy 8 milionů korun: Nic platit nebudu!

Bolek Polívka tvrdí, že práce provedené na farmě jsou v rozporu s technickými normami.
Bolek Polívka tvrdí, že práce provedené na farmě jsou v rozporu s technickými normami. (Aha! – Marek Pátek, ČTK)

Herec Bolek Polívka (63) se potýká s obrovskými finančními problémy. Brněnská stavební firma ho osočila z toho, že jim dluží bezmála 8 milionů korun za provedenou práci na jeho farmě v Olšanech u Vyškova. Jenže všechno je možná jinak. Známému herci a návštěvníkům jeho farmy může jít dokonce o život!

Ubytování a wellness za celkem 31,9 milionů korun stavěla firma Tomáše Kalába. Jenže farma prý zaplatila pouze tu část, na kterou měla přiznané dotace EU, to znamená zhruba 23,9 milionů korun. Farmě jsme nabízeli postupné splácení dlužné částky, přesto nebylo, navzdory všem slibům pana Polívky, z dluhu zaplaceno nic. Proto nezbylo než postupovat právní cestou,“ tvrdí Kaláb.


Herec se ale brání. „Deset faktur si firma účtuje neoprávněně, jelikož zčásti účtované práce neprovedla, zčásti provedla práce v rozporu s obecně závaznými technickými normami a zčásti vykazovaly provedené práce vady,“ říká Polívka, od něhož se deníku Aha! podařilo získat snímky mnoha závad, z nichž některé jsou dokonce životu nebezpečné.

U nosných prvků se totiž objevily praskliny, což ohrožuje statiku a potažmo i životy lidí, kteří by se v takovém prostou pohybovali. „Tyto fotky jsou aktuálně nafocené závady, které jsou ještě navíc k závadám původním,“ okomentoval snímky manažer Bolka Polívky. Do doby, než bude údajně zpackaná práce odstraněna, prý firma zaplaceno nedostane... Rozhodovat o tom ale nakonec bude soud.



Přečtěte si
elis3
10. 11. 2012 • 20:11

elis3
10. 11. 2012 • 20:11

..fortin, už si nějaké dítě vychoval, že udílíš rady?

britva
10. 11. 2012 • 15:15

pěkně zacáluje. a když ne, tak doufám, že stavební firma soud vyhraje a jeho farma půjde do dražby na každýho stejným metrem

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.