Uvařte si menu Jaruš Hanušové: Za 172 Kč nakrmíte čtyři lidi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Uvařte si menu Jaruš Hanušové: Za 172 Kč nakrmíte čtyři lidi!

Hanušová se Zedníčkovou
Hanušová se Zedníčkovou (TV Prima)

Jaroslava Hanušová ve VIP Prostřenu šokovala »důchodcovským« menu, které pořídila za pár korun. Vyzkoušejte si její recepty, k nimž nejlépe chutná rum. Pochutnali si na nich i Petr Janda, Martin Severa a Lucie Zedníčková.

Staročeská pochoutka  (10,50 Kč na osobu)
Škvarky, chléb se solí

škvarky s chlebem


Květáková polévka (9 Kč na osobu)
1 větší květák
2 vejce
hladká mouka a máslo na jíšku
máslo
sůl, pepř
podravka
Postup:
Květák uvaříme doměkka a rozebereme nebo nakrájíme na menší kousky či růžičky. Vývar z květáku přivedeme znovu k varu a zahustíme ho máslovou jíškou, kterou jsme si udělali zvlášť. Dobře promícháme, aby se neudělaly žmolky. Vaříme dalších 15 minut. Osolíme, opepříme a na závěr vmícháme dvě rozkvedlaná vajíčka.
Teplota: 100 a 140°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30
Čas vaření: 30-60 minut
Recipe category: polévka/ restování/ vaření
květáková polévka


Zapečené brambory se smetanou (18 Kč na osobu)
Paní Hanušová zapékala brambory se zakysanou smetanou, která chtěla lépe promíchat. Variantou by mohla být smetana sladká
Ingredience:
1 kg brambor
2 zakysané smetany
1 pórek
sýr na strouhání
sůl, pepř

Postup:
Uvaříme si brambory ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na plátky, které opečeme dozlatova na trošce oleje na pánvi. Opečené plátky brambor skládáme do zapékací misky. Průběžně prokládáme nakrájeným pórkem a zaléváme zakysanou smetanou a samozřejmě dochutíme solí a pepřem. Pečeme při teplotě cca 180 stupňů asi 25 minut. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.
Teplota: 100 a 180°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4 - 5
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká/ francouzská
Doba přípravy: 30-60 minut
Čas vaření: 30-60 minut
Recipe category: hl. chod/ příloha/ vaření/ zapékání

zapékané brambory s pórkem


Salát ze strouhané mrkve (5,5 Kč na osobu)
4 mrkve
1 větší citron
2 větší jablka
2 pomeranče

Postup:
Očištěné mrkve a jablka najemno nastrouháme, přidáme šťávu z vymačkaného citronu a pomeranče. Vše důkladně promícháme a servírujeme ve skle. Ozdobíme měsíčky z druhého pomeranče.
Teplota: 0°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut
Recipe category: bez vaření/ chlazení/ salát

mrkvový salát

 

 

Chcete být v obraze, co se děje v show Prostřeno!? Nebo jste nějaký z dílů nestihli? Všechny články najdete přehledně na: http://www.ahaonline.cz/prostreno

 



Přečtěte si
mnpv
1. 10. 2012 • 12:09

Když už jsme u levných a trochu nezdravých jídel, dnes jsem fofrem uvařila fazolovou polévku s mnou vypěstovaných ještě neuschlých, velkých fazolí a k tomu slovenské lokše potřené sádlem, pak došlo, tak máslem s hodně česnekem. Česnek pro zdraví, žlučník už nemám. Finanční náročnost tohoto oběda je cca 20,-Kč pro 2 lidi. Upozorňuji, že česnek máme také svůj.Do těch lokší nebo-li bramborových placek nedávají vajíčko, jen hladkou, nebo polohrubou mouku.

winterfreshka
30. 9. 2012 • 09:53

Kterej šikmookec sedí v redakci???

winterfreshka
30. 9. 2012 • 09:39

Bych si jídlo dala ráda,když si vzpomenu,jak vařila Kořínková její "kytičky",bylo mi na zvracení

goska
29. 9. 2012 • 13:18

Toto menu je sice skromné, vhodné více pro vegetariány, ale může být docela chutné. Mně by to k obědu docela stačilo a pochutnala bych si. Škvarky si kupuji občas v masně, kde jsou velmi chutné, lepší než domácí a s čerstvým chlebem je to docela pochoutka, zapékané brambory mám ráda, jsou dobré i bez masa, ale já bych do nich raději dala kousek šunky. A mrkvový salát s jablky je také vynikající. Jenom ten rum se mi nelíbí, ten používám jen do pečiva. Když musíte počítat každou korunu, je někdy obtížné se "vejít" do rozpočtu, ale některé naše hospodyně jsou kouzelnice a dovedou to moc dobře.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.