Oslava života Radoslava Brzobohatého se protáhla do rána! A děly se tam věci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Oslava života Radoslava Brzobohatého se protáhla do rána! A děly se tam věci!

Posledními, kdo z divadla odcházeli, byli Ivan Trojan (vlevo) a Petr Rychlý.
Posledními, kdo z divadla odcházeli, byli Ivan Trojan (vlevo) a Petr Rychlý. (Aha! – Marek Pátek, Roman Souček, Pavel Machan, Martin Hurda)

Radoslav Brzobohatý (†79) by měl určitě radost. Do jeho divadla v centru Prahy ho totiž po pátečním pohřbu přišly zapít desítky kamarádů a kolegů. Celou akci pojala rodina ve valašském stylu. A i když pohřební služba přivezla do divadla urnu s Brzobohatého ostatky, nikdo výrazně nesmutnil. Cimbálovka hrála, alkohol tekl proudem... A řada osobností pořádně přebrala!

Urna s ostatky Radoslava Brzobohatého byla v divadelním klubu umístěna vedle jeho velké fotografie. Po celý večer se na tomto místě hromadily květiny. „Byl tam s námi,“ prohlásila vdova Hana Gregorová. Když v noci odjížděla s dcerou Rolou domů, nesly si urnu s sebou v bílé proutěné tašce.

Gregorová udělala velké gesto, do divadla pozvala i Brzobohatého exmanželku Jiřinu Bohdalovou (81). Ta ale odmítla, důvodem prý byla její vlastní rodinná sešlost. Zajímavost: zatímco Gregorová Bohdalové vyká, ona údajně Gregorové tyká.

Na večírku teklo proudem hlavně víno, pivo si dávali hosté jen občas. „Kořalku obsluha kvůli prohibici nenabízela, ale kolovaly tam placatky se slivovicí,“ řekl nám jeden z hostů, který si nepřál být jmenován. K jídlu se podávaly klobásky a valašské frgály (koláče).

Květa Fialová (83) přišla rovnou ze zkoušky nového divadelního představení, Karel Gott (73) pro změnu ze zkoušky na turné. „Snažili se to uvolnit, aby se to neneslo ve smutečním duchu,“ řekl Aha! zpěvák.

Do divadla dorazil i režisér Juraj Jakubisko (74) s manželkou Deanou (54), kterou policie navrhla obvinit kvůli loňské autonehodě, po které zemřel chodec. Šlo o první akci, na které se Jakubisko objevil po transplantaci srdce. Z divadla se nechal s manželkou vyvézt výtahem na ulici.

Okolo 19. hodiny vypukl požár v místě, kde rodina před divadlem shromáždila květiny z pohřbu a lidé tam zapalovali svíčky. Ochranka, která hlídala, kdo na akci přichází, oheň uhasila.

Posledními, kdo odcházeli, byli po druhé hodině herci Ivan Trojan (48), Jan Révai (38) a Petr Rychlý (47) a herečka Sandra Nováková (30) s přítelem  Janem Nejedlým (43). A zatímco tento podnapilý páreček řešil botičku na autě a volal si »želvy«, aby je odvezly domů, »ovíněný« Trojan přemlouval více »ovíněného« Rychlého, aby pokračovali v tahu. Nepovedlo se, a tak Ivan usedl (!) za volant svého vozu a odjel s Révaiem do víru velkoměsta.



Přečtěte si
jity
24. 9. 2012 • 11:22

Tak to dříve bývalo, kdysi se u nás zabil na motorce svobodný mládenec a rodina uspořádala večer veselici v hospodě s hudbou. Prý taková veselka se smrtí. Rodiče tam nebyli, ale ostatní příbuzenstvo ano.

p.r.d.e.l..hillarka
24. 9. 2012 • 10:57

Hlavně, že udržej moč, to je důležitý, víc toho "vychlaščí" a nemusí tolik běhat na toaléééétu

britva
23. 9. 2012 • 23:22

někdo zemřel je jim naprosto u prrdele, hlavně, že se ten dobytek nachlastá zadarmo. tyhle lidi jsou naprostý pijavice, co sajou a sajou a ani poledne nedržej. herecká lůza, nic víc.

p.r.d.e.l..hillarka
23. 9. 2012 • 19:59

Spočívá v pití alkoholu(ovšem- kvalitního) a posléze válení se po zemi Tomu se říká valašský styl

xell
23. 9. 2012 • 19:41

..jo, to taky

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.