Jiří Adamec: Rozchod se ženou byl horor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiří Adamec: Rozchod se ženou byl horor!

Jiří Adamec prožívá své rodinné štěstí s novomanželkou Janou a ročním synem Danielem.
Jiří Adamec prožívá své rodinné štěstí s novomanželkou Janou a ročním synem Danielem. (Aha! – Marek Pátek)

V knize, která je vedena jako rozhovor mezi režisérem a jeho dlouholetou kamarádkou Miroslavou Besserovou, například Adamec otevřeně hovoří o svém postoji k rodině, kterou opustil. „Já bych ale nerad, abych vypadal, že jsem na všechno zapomněl, vymazal, že s objevením Jany se můj život stal tím správným.

Od mé dcery Kristýny jsem dostal SMS – po tři čtvrti roce, kde bylo napsáno: »Tati, viděla jsem Prásk! a měla jsem hodně zvláštní pocit. Nevím, co si o tom mám myslet.« Moje dcera logicky do té doby měla pocit, že táta, který opustil rodinu, je jenom obyčejný padouch. Najednou uviděla televizní pořad, kde jsem říkal to, co cítím. Janě to třeba neudělá největší radost, ale je to potřeba přijmout, strávit,“ přiznává v knize Adamec, který se letos po jedenácti letech známosti s moderátorkou oženil.

Kromě toho vzpomíná populární režisér na natáčení kultovních seriálů Sanitka či Rodáci, kvůli kterým byl kdysi vyhozen z České televize a samozřejmě na nejnovější Pojišťovnu štěstí. V knize nechybí ani přívětivá slova a vzpomínky herců, kteří s Adamcem pracovali, jako například Jiřiny Bohdalové, Miroslava Etzlera, Jana Šťastného nebo Zlaty Adamovské. Křest knihy Jiří Adamec – Štěstí má v popisu práce nakladatelství Ikar se uskuteční zítra od 16 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí a kmotrou se stane herečka Jiřina Jirásková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.