Herečka Jaroslava Obermaierová: Přestala mluvit! Dnes jde pod kudlu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herečka Jaroslava Obermaierová: Přestala mluvit! Dnes jde pod kudlu!

Jaroslava Obermaierová dnes podstupuje závažnou operaci hlasivek.
Jaroslava Obermaierová dnes podstupuje závažnou operaci hlasivek. (Aha! – Martin Pekárek)

Jaroslava Obermaierová (66) má plnou hlavu starostí a velký strach. Právě dnes musí podstoupit vážný zákrok. Herečku, kterou živí i její hlas, totiž v Praze čeká operace hlasivek. Ta může být velmi riziková! Obermaierová by mohla natrvalo přijít o hlas!

„Doufám, že operace dobře dopadne a budu mluvit,“ řekla deníku Aha! Vilma Nyklová ze seriálu Ulice i dabérka řady zahraničních celebrit. „Na hlasivkách se mi udělaly polypy, nejdříve jsem jen ochraptěla. Pak jsem ale vůbec nemohla mluvit, to mne vyděsilo. Doktoři vyhrožovali operací, no a k té bohužel muselo dojít,“ popsala Obermaierová.

Zákrok odstranění tzv. hlasových uzlíků není bolestivý, ale poměrně závažný a riskantní. Pokud by se nepovedl, může pacient částečně nebo zcela přijít o hlas. Po operaci se musí mluvit co nejméně. Herečka bude muset mít několik dní až týdnů hlasový klid, než se po zákroku orgán zcela zahojí. To jí dovoluje hlavně natáčecí pauza v nekonečném seriálu, kde hraje Nyklovou.

Obermaierová doufá, že se přes prázdniny dá do pořádku a od 1. září bude zase natáčet Ulici. „Moc by mě mrzelo přijít o Ulici. Já v ní hraju totiž především ráda. Nejde jen o honorář, baví mě to a žiju tím,“ přiznala.

O peníze jí jde ale také. Žije jen z důchodu, za byt na pražském Žižkově platí 8000 korun plus poplatky. Jak přiznává, kdyby nepracovala, nemohla by v Praze vůbec bydlet a musela by se odstěhovat na chalupu do Hulic, do jejíž rekonstrukce investovala přes půl milionu korun.

Strach z nejhoršího...

Pro Jaroslavu Obermeierovou jsou hlasivky »pracovním nástrojem« – potřebuje je k herectví i při dabingu. Proto ji problémy velmi vyděsily. Nejde přitom jen o krásný hlas, porucha hlasu je i prvním příznakem rakoviny hlasivek. Každý rok onemocní rakovinou hrtanu kolem 500 obyvatel ČR.



Přečtěte si
opportunity
11. 5. 2012 • 21:41

No a? Takhle žijí desetitisíce lidí...

elis3
11. 5. 2012 • 16:23

No jistě, jen si pošimrej sám sobě své ego Ty nejsi stejně normální

elis3
11. 5. 2012 • 16:22

To je o tom narušeným bláznovi dávno známo-hillarka, bohatý podnikatel, pr.delhillarka, winterfreshka, úchylný prase atd...jedním slovem-UBOHOST

mondego
11. 5. 2012 • 16:20

..tak když to vyhvězdičkovali, tak teda jako p.r.d.e.l.hillarka...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.