Roman Janoušek: Řídil opilý, srazil ženu, utíkal před policií a nesedí... Právníci ho z toho vysekali! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Roman Janoušek: Řídil opilý, srazil ženu, utíkal před policií a nesedí... Právníci ho z toho vysekali!

Bémův spojenec a faktický šéf, bohatý lobbista a lidská nula Roman Janoušek
Bémův spojenec a faktický šéf, bohatý lobbista a lidská nula Roman Janoušek (eprofoto tn.cz)

Když se na tebe valí průšvih, zalez domů a nedělej problémy. To je stará pravda, které se drží kdejaká šedá eminence. To neplatí pro lobbistu Romana Janouška (43)!

Poslední dny je sice v hledáčku policie kvůli nahrávkám hovorů s exprimátorem Prahy Pavlem Bémem, z nichž vyplývá, jakou měl na magistrátu moc, včera ale klidně usedl opilý za volant, naboural vůz, těžce zranil jeho řidičku a pak utíkal policii!

Jak to dopadlo? Policie Janouška, který odmítl odběr krve, po tříhodinovém výslechu zadním vchodem pustila! Lekla se jeho smečky právníků, kteří ho vysekali z vazby?

Jak se vše odehrálo? Janoušek včera kolem desáté ráno nasedl do luxusního porsche. V krvi už měl (podle pozdější dechové zkoušky) 2,2 promile, což odpovídá jedenácti panákům alkoholu! V pražské Michli pak naboural jiný vůz.

Když se řidička (51) z nabouraného vozu snažila s Janouškem situaci řešit, rozjel se a odmrštil ji několik metrů daleko. Ženě, která leží s těžkým zraněním na jednotce intenzivní péče, nepomohl. Naopak, jako typická lidská nula šlápl na plyn a začal ujíždět.

Nakonec se z auta vypotácel a utíkal do parku, kde ho policie dopadla. „Snažil se utíkat po svých, a tak museli policisté za ním. Nebylo to ale těžké, sotva se držel na nohou,“ řekl Aha! svědek nehody.

Takhle Janoušek blábolil!

Když se ho štáb »nováckých« Televizních novin na místě zeptal na okolnosti nehody, Janoušek se neustále snažil ukrývat tvář. A jen v nesouvislých větách blábolil.

Co se tady stalo?

„To ví tady pán (ukazuje na policistu), já to, já to...

My se ptáme vás...

„Já nemám na to žádný názor. Se omlouvám, děkuji.“

Vy na to nemáte žádný názor?

„E, e... (pauza) Já se...“

Vy nemáte žádný názor na to, co se stalo?

„Ano, nemám, protože si myslím, že se stalo něco divnýho, až to budu vědět, tak vám to řeknu, jo? Děkuji.“

3 OTÁZKY A ODPOVĚDI

Proč neskončil na záchytce?

Ačkoliv byl namol opilý, neskončil na záchytce. Místo toho byl po zhruba tříhodinovém výslechu propuštěn domů. Policie říká, že jde o standardní postup. Janoušek nebyl agresivní, s policisty dobrovolně spolupracoval a také se podrobil lékařskému vyšetření. „O umístění či neumístění na záchytce rozhoduje lékař,“ tvrdí policejní mluvčí Eva Kropáčková.

Z čeho bude obviněn?

Zatím je třeba vyslechnout řadu svědků. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, ublížení na zdraví a neposkytnutí první pomoci,“ řekla Aha! Kropáčová.

Jaký mu hrozí trest?

Za tyto tři trestné činy mu hrozí až pět let za mřížemi. Aha! to potvrdil advokát Jan Černý. „Z mé právnické praxe to ale odhaduji spíše na trest podmíněný. Co mu ale opravdu hodně přitíží, je fakt, že chtěl do poslední chvíle policistům utéci,“ dodal.

Primář Karel Nešpor: Neměl řídit ani tříkolku!

Co si o případu myslí přední český odborník na závislosti primář Karel Nešpor?

Mohou být 2,2 promile tzv. zbytkový alkohol?

„Výraz zbytkový alkohol je nepřesný, jde o alkohol, který člověk vypil. A 2,2 promile je extrémně vysoká dávka. Je to množství alkoholu neslučitelné s řízením i tříkolky.“

Přesto, mohlo jít o alkohol z večírku, nebo o ranní vzpruhu?

„Jde o alkohol, který vypil, kdy je ale těžké říct.“

Po odborné stránce se tedy kloníte k tomu, že pil po ránu?

„Každý si může udělat vlastní názor. Alkohol se u urostlého muže odbourává každou hodinu o 0,2 promile.“

Takhle Janoušek prchal před policisty. Neúspěšně...

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
xcarodejka
25. 3. 2012 • 11:49

jsem azžila již více a oni si myslí,že jim patří Česko, že je posleochnou všude, tahají za provázky a u soudů jsou inscenace.....

mirkazam
25. 3. 2012 • 08:10

není mazlík jako je Janoušek. Na toho platí jiný metr než na normálního člověka. Za prachy se dá udělat z hajzla beránka. Tak už to u nás chodí...

Shelby16
24. 3. 2012 • 21:08

Že způsobil nehodu a vrazil zezadu paní do auta je omluvitelné (to se může stát každému), ale byl opilý, najel úmyslně do paní a těžce jí zranil a navíc ujel Za normálních okolností každý takový by šel sedět a navíc musel zaplatit škodu na majetku a na zdraví, i všechny náklady za operaci, ušlý výdělek a poškození zdraví té paní ze svého, protože při způsobení nehody pod vlivem alkoholu je výluka z pojistného plnění při povinném ručení.

Shelby16
24. 3. 2012 • 20:57

Na každého jiný metr Kdo má prachy a známosti - může všechno

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.