Pohřeb Bronislava Poloczka - Jeho přátelé nad rakví truchlili: VZDAL TO! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pohřeb Bronislava Poloczka - Jeho přátelé nad rakví truchlili: VZDAL TO!

Jiřina Bohdalová s Miroslavem Donutilem
Jiřina Bohdalová s Miroslavem Donutilem (Aha! – Marek Pátek, Nikol Klevcovová)

Na poslední rozloučení s hercem Bronislavem Poloczkem (†72), kterému minulý pátek dotlouklo v nemocnici vyčerpané srdce, přišly desítky slavných smutečních hostů. Ty pojilo nejen přátelství s ním, ale hlavně marné snahy o záchranu jeho života.

„Jenže on nechtěl žít, přál si umřít,“ řekla deníku Aha! herečka Gabriela Vránová (72). „Zabíjel se pomalu, ale jistě léky na spaní,“ povídali si pak mezi sebou hercovi kamarádi.

Z toho až mrazí! „Broňa se pomalu ale jistě zabíjel prášky! Dokonce volal i mně, ať mu přivezu stilnox. A neprosil o něj jen mě, ale spoustu dalších, kteří mu ho skutečně přivezli! Ty prášky jsou silné jako blázen a on si jich bral i pět deset denně,“ kroutili hlavou Poloczkovi přátelé, kteří se snažili jeho odchodu ze života zabránit.

Jenže herec už byl rozhodnut odejít za svou ženou. „Chřadl od té doby, co mu zemřela Zdenička. To byla skvělá holka, strašně hodná,“ řekl deníku Aha! Poloczkův spolužák z brněnské JAMU Ladislav Frej (70). Podle něj Broňa o žádnou motivaci k životu nestál!

A shoduje se s ním i další hercova spolužačka z JAMU Gabriela Vránová. „Je to asi rok, co mi řekl: Mě už nic nebaví, Gábi, to je zbytečný, konec… Odpověděla jsem mu: Co blázníš, máš syna, máš práce plno, co blbneš!? On to vzdal, absolutně! Byl těžce nemocný, pravda…,“ zavzpomínala Vránová.

Poloczkovi na poslední cestu zazněla »Ave Maria« v podání Luciana Pavarottiho (†73). Pak v obřadní síni reprodukovaně znělo jen šumění moře. Během písně »Berte život vždy z té lepší stránky« z filmu Život Briana se opona za rodákem z Karvinska naposledy zatáhla. Rodina odmítla kondolence a ihned odešla do zázemí krematoria.



Autor:  Luboš Procházka,Nikol Klevcovová

Přečtěte si
bobosa
24. 3. 2012 • 12:25

Skvelej herec,,je ho skoda..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.