Herec Bronislav Poloczek: Srdce ho trápilo přes pět let... Až ho zradilo naposled! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Herec Bronislav Poloczek: Srdce ho trápilo přes pět let... Až ho zradilo naposled!

Po kdysi hřmotném herci není ani památky. Kvůli dlouhodobým zdravotním potížím radikálně zhubl.
Po kdysi hřmotném herci není ani památky. Kvůli dlouhodobým zdravotním potížím radikálně zhubl. (Aha! – Marek Pátek, ara)

Herec Bronislav Poloczek (†72) v pátek navždy odešel za svou milovanou manželkou. Selhalo mu srdíčko, které ho trápilo již několik let, až ho zradilo úplně; zemřel na infarkt.

Za poslední roky měl několik kolapsů. Především v roce 2008 musel být kvůli komplikacím několikrát hospitalizován v nemocnici. „Zdravíčko mu vůbec nesloužilo,“ řekla hercova kolegyně ze seriálu Ulice Jaroslava Obermaierová (65).

Umělec se poslední dobou jen soužil, tak nakonec přišla úleva. „Broňa umřít chtěl,“ řekla Jiřina Bohdalová. Ti nejbližší i jeho fanoušci se s ním rozloučí 23. března ve 14 hodin ve strašnickém krematoriu.

Hercovy předešlé kolapsy

Únor 2007: Poloczek začíná mít velké problémy se srdcem. Kvůli potížím musí odejít ze seriálu Ulice, kde hrál Stanislava Nykla.

Leden 2008: Dostal infarkt. Díky včasnému zásahu lékařů přežil, ale je velice oslabený. Byl hospitalizován.

Únor 2008: Přechodil mozkovou příhodu. Trpěl velkými bolestmi hlavy, nemohl pořádně mluvit, zapomínal slova. Musel si dát pracovní pauzu.

Březen 2008: Kvůli prodělané mrtvici podstoupil operaci krční tepny krkavice, kterou měl nebezpečně zúženou a do mozku špatně proudila krev.

Květen 2008: Přišla další rána – herce zradil organismus a zkolaboval. Musel být převezen do nemocnice na Karlově náměstí, kde doktoři bojovali o jeho život.

červenec 2010: Prodělal ošklivou angínu, která ho upoutala na lůžko. Dokonce prozradil, že po všech kolapsech musí brát 40 prášků denně.

červen 2011: Doktoři museli Poloczkovi kvůli špatnému srdci voperovat kardiostimulátor. Herec ale stejně už rezignoval na život, dokonce zhubl 30 kilo.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.