Rekordman z PROSTŘENA Zdeněk byl online: Vařil jsem podle nejlepšího vědomí a svědomí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rekordman z PROSTŘENA Zdeněk byl online: Vařil jsem podle nejlepšího vědomí a svědomí!

Zdeněk se zapsal do dějin pořadu Prostřeno
Zdeněk se zapsal do dějin pořadu Prostřeno (TV Prima)

Toto se ještě v Prostřenu nestalo! pan Zdeněk Ernest (53) ze Starého Plzence si za své menu vyvařil absolutní počet bodů! A vy jste s ním měli možnost v pondělí odpoledne chatovat.

Triumfální úspěch v soutěži Zdeněk neočekával, protože se vaření věnuje teprve čtyři roky. Za tu dobu ale získal zkušenosti, jimiž své hosty doslova ohromil. Jeho kuřecí galantina, vepřová panenka na bylinkách i ravioli s vanilkovým krémem představovaly gurmánský zážitek. Zdeněk si navíc pohrál i se servírováním a jeho pokrmy byly pastvou také pro oči.

"Nevím, jestli jsem borec, ale vařil jsem podle svého nejlepšího vědomí a svědomí," odpověděl skromně na chatu. A prozradil, že za vyhrané peníze si zřejmě užije pěknou dovolenou. Co vaří doma nejraději? A jak se mu se štábem Prostřeno! natáčelo? Přečtěte si v záznamu z online chatu níže.

Online rozhovor

Úvodem gratuluji. Jak jste vycházel se štábem? Pomáhali nebo nervovali? Martin
Dobrý den, se štábem jsme všichni vycházeli dobře, byli to milí a skvělí lidé, snažili se nám vše usnadnit a zmírnit naši nervozitu.
Pouze gratuluji k úspěchu a ať se Vám daří. :-)Verun
Hezký den, děkuji za gratulaci a vaše přání. Přeji totéž :-)
Co na Vaši výhru hlásala rodině,stoupl jste v ceně???atramek
Dobrý den, rodina je prý na mě pyšná :-) V ceně jsem asi díky tomuto nestoupl, ale se zájmem sledují různé rekace okolí nebo i na internetu.
kdyby jste dostal teď ještě nějakou nabídku ohledně vaření jako host do nějakého pořadu,přijal by jste ji?atramek
Dobrý den, po pravdě řečeno nevím, zda bych šel opět do soutěže, byly do fakt nervy, ale jako host možná ano, záleželo by, co by to všechno obnášelo. Na druhou stranu je třeba říct, že se nepovažuji za nějakého experta nebo umělce.
Setkal jste se po natáčení ještě s někým ze soutěžících,pravdou je,že Vaše parta byla opravdu v přejícnosti vyjímečná a tudíž obdiv patří i jim!atramek
Dobrý den, máte pravdu, parta byla skutečně výjimečná. Bohužel jsme se zatím nepotkali.
Dobrý den, moc vám gratuluji k výhře. Moc mě mrzí, že jsem zrovna vás propásla, protože jste se opravdu zapsal do historie. Chci se vás zeptat, kde nacházíte inspiraci pro své recepty. Mám pocit, že se na nás hrnou z televize, časopisů, internetu jenom samé "rychlovky a zlepšováky" a kvalitní poctivě uvařené jídlo brzy bude "ohroženým druhem" :)Děkuji, užijte si výhru.Eva
Dobrý den, děkuji za gratulaci. Inspiraci hledám především na internetových stránkách. Vzhledem k tomu, že máme doma rádi maso, zaměřuji se především na tento druh pokrmů. Někdy zkouším i recepty, které mne zaujmou v Prostřeno!, někdy i dalších pořadech o vaření.
Umíte vařit? Jára
Dobrý den, nevím, přijďte na večeři ... :-)
Dobrý den, blahopřeju k výhře, zasloužil jste si ji. Na to, že vaříte teprve pár let, máte talent od pána Boha nejen co se vaření týče, ale i servírování hotového jídla. Navíc jste opravdu sympatický. Tenhle týden byl opravdu příjemný nakoukání, všichni se chovali přímo vzorově, což se o jiných soutěžících říct často nedá. Jsem jako b ývala Plzeˇ%načka ráda, že jsme si neudělali ostudu. Hezký den Liliana Liliana
Hezký den, i já jsem rád, že jsem ostudu svému rodnému městu. Hlavní poděkování patří všem zúčastněním, vážím si toho, že jsem mohl potkat tak skvělou partu.
Bylo to super!!!!Nikol
I Vám děkuji :-)
Pane Zdeňku moc Vám gratuluji k zasloužené výhře! Vaše jídlo vypadalo překrásně, jak od profesionála!Přeji Vám hodně štěstí.Láďa
Dobrý den, děkuji za gratulaci, vážím si toho :-)
Dobrý den, co uděláte s výhrou?Jana Hlavatá
Dobrý den, asi dovolená.
Ahoky, moc vám gratuluji!! Fandila jsem vám celý týden... Doufám, že pi zodpovíte následující dotaz! Během natáčení jste se moc neprojevoval. Byla to vaše taktika? Pokud ne, velmi se vám omlouvám, ale mě a moji rodinu to opravdu velmi zajímá :-)Alenka
Hezký den, ono je pro normálního člověka velmi těžké potkat se s kamerou a se štábem lidí od televize. Jsme jen normální lidé a na tohle opravdu nejsme zvyklí. Taktika to v žádném případě nebyla. To, co jsem řekl v medailonku - jsem obyčejný člověk a potřeboval jsem čas na sžití se s kamerou.
Dobrý den, gratuluji a jen by mě zajímalo jestli by se ty ravioli dali i smažit (jako koblížky), ty vařené si neumím vůbec představit... díky Hela
Dobrý den, podle mého názooru ne.
Čekla jste takový úspěch? Maximáolně bylo dosaženo 39 bodů a vy jste to tabu prolomil... Rodina na Vás musela být pyžná, že? Mimochodem! Moc Vám gratuluji!! :-)Petra
Hezký den, rodina je na mne opravdu pyšná. Já jsem rád, že dosáhl maximálního počtu bodů. takový úspěch jsem určitě nečekal a po pravdě řečeno jsem do soutěže vstoupil a po prvním natáčecím dnu jsem konstatoval, že moje vítězství bude, když přežiju :-D Tohle je vážně lepší! Děkuji za přání.
Sledovala jsem Vás jste borec.Věra
Hezký den, nevím, zda jsem borec, ale snažil jsem se uvařit podle mého nejlepšího svědomí.
Moc jsem Vám fandila, ale docela mi bylo líto i paní Marty, která chtěla výhru pro manžela ( lázně ú, ale klobouk dolů, jste pašákIlona
Dobrý den, děkuji Vám za blahopřání.
Dobrý den, pane Zdenku, Váš výkon byl neuvěřitelný, konečně se v Prostřenu objevilo opravdové kuchařské umění s nápadem! Vše dokonalé a věřím, že to i tak chutnalo :) Jen tak dál! Přeji ať se vše daří. Bajinka
Dobrý den, velmi děkuji za pochvalu a zdravím :-)
Dobrý den, nakolik si myslíte, že vám k výhře přispěl přejícíc kolektiv. V jiných dílech byste možná kvůli taktice neuspěl. Přemýšlel jste o tom?Radka
Dobrý den, máte pravdu, kolektiv byl skvělý a myslím, že za celou dobu natáčení pořadu se snad ani takový nesetkal. Moje velké díky Martě, Míše, Honzovi i Tomášovi.
Dobry deň,volam sa Jožo.Mohol bych som sa vas opytat,ak jste to dokazal ? to jste se se šetkyma vyspal lebo čo ? inak,gratulujem !Jožo
Dobrý den, i za tuto reakci děkuji :-D V době natáčení jsem skoro celý týden nespal a byl jsem na tu nespavost sám :-D
Myslíte si, že jsou muži v kuchyni lepší, než ženy?dannie
Dobrý den, jak kteří a jak v čem. Obecně vztao, chlap asi více umí experimentovat.
Jste zadaný? děkuji.Hana Kavečková
Dobrý den, ano a velmi šťastně, jak bylo patrno i z pořadu.
Dobrý den, gratuluju k vítězství, přála jsem vám to. Díval jste se zpětně na prostřeno? Co si o tom myslíte?Svatava
Dobrý den, děkuji za reakci, samozřejmě díval. na podobnou otázkou jsem již odpovídal :-)
Jakou pizzu máte nejraději?sluníčko
Dobrý den, pizza nepatří mezi má oblíbená jídla, takže se v jejích druzích zas až tak neorientuji. Asi bych spíše volil nějakou klasiku - šunka, sýr, houby, cibule.
Potrpíte si na zdravou výživu?Jana A.
Dobrý den, až tak ne, raději se najíme toho, co nám chutná.
Jaké potraviny máte nejčastěji v lednici?Ivana
Hezký den, tak asi jako každý běžný Čech - úplně běžné potraviny. Pravdou je, že na víkendové vaření si koupíme něco "lepšího".
Jak reagovala na váš úspěch vaše partnerka? Vaříte už doma jen vy? :-)Klára S.
Dobrý den, zcela nepochybně měla radost a můj úspěch mi přála. Moje přítelkyně vaří skvěle, ale já jí do kuchyně nerad pouštím, proto jsem rád,když mi padne koruna a můžu se k plotně postavit já. Často, když vařím, tak přítelkyně je se mnou v kuchyni a trávíme čas i společným povídáním. Neznáme se, Klárko?
na čem si nejvíce pochutnáte?Evička
Dobrý den, už jsem uváděl - mám rád maso na různé způsoby. Nejraději griluji.
Můžete mi doporučit v Plzni nějakou restauraci?Martina Skoumalová
Dobrý den, to je pro mě těžká otázka, v restauracích se příliš nestravuji, spíše v nich hledám inspiraci v servírování.
je vám bližší Pohlreich, nebo Babica?Milan
Dobrý den, záludná otázka pro naprostého amatéra :-) Pan Pohlreich je vskutku profík a jeho servírování je úžasné, líbí se mi, že vaří z čerstvých surovin a snaží se využívat sezónní suroviny - tím se inspiruji. Naopak pan Babica se snaží podle mého názoru přizpůsobit některé věci běžným lidem, což nelze odmítat, několik receptů od něj mi chutnalo, je třeba samozřejmě vybírat.
Dobrý den, díval jste se zpětně na prostřeno? Jaké z toho máte pocity? Jsem ráda, že jste vyhrál zrovna Vy, přála jsem Vám to :) Svatava
Dobrý den, samozřejmě jsem se díval. Pro mě je úžasný pocit už jenom to, že jsem se stal vítězem, ale i proto, že jsem měl okolo sebe lidi, kteří byli fajnoví. Samozřejmě si také doslova úžívám reakce okolí. Děkuji za přání k výhře.
Dobrý den, kdy vám byl ze soutěžících nejbližší?Sára
Dobrý den, věkově a životní zkušeností mi byla určitě nejbližší Marta. Musím ale říct, že na místě mi byli příjemní opravdu všichni, neměl jsem s nikým problém a i po odsledování našeho týdne v TV byla naše parta skvělá. Moc jim všem děkuji!
Sledujete pravidelně Prostřeno? myslíte si, že jste připravil úplně to nejlepší menu? Irena D.
Dobrý den, pořad pravidelně sleduji, mám i statistiky, který je nejlepší den pro výhru, s kolika body se zvítězilo dosud nejvíce a komu stačilo na výhru třeba jen 25 bodů :-) Zda jsem připravil nejlepší menu nemůžu říct, ale podle reakcí mých hostů to snad nebylo tak špatné. Podle mého názoru to ani není možné úplně srovnávat, protože se vždy jedná o různé druhy kuchyní.
Pane Zdeňku, jak jste utratil výhru?Majka
Dobrý den, zatím jsem ji neutratil, asi bychom chtěli jet s přítelkyní v létě na dovolenou.
Dobrý den Zdeňku, chtěla bych Vám moc pogratulovat a poděkovat za skvělý zážitek. Jen mě mrzí, že jsem nemohla ochutnat osobně :-) Hodně štěstí a vyhrané peníze si krásně užijte, opravdu si je velmi zasloužíte.Ilona S.
Dobrý den, děkuji za gratulaci i přání. Moc si těchto reakcí cením, ani nevíte, jak mě těší u srdce.
kde nakupujete suroviny k vaření?anetta
Dobrý den, nakupuji v běžných obchodech, ale snažím se tam vyhledávat opravdu čerstvé suroviny. Pokud je možnost, rád použiju domácí produkci, u masa to jde samozřejmě opravdu těžko.
Dobrý den, můžete prozradit, jak dlouho jste pekl panenku v troubě? Díky za odpověďRenata
Dobrý den, všechny recepty najdete na www.iprima.cz/prostreno v sekcei, která se mě týká. Pro pořádek tedy napíšu i sem, že z panenky používám pro tento případ pouze středy, na rozpálené pánvi po každé straně jednu minutu, tzn. celkem tímto způsobem 4 minuty, poté ji dám na 10 minut do předem rozehřáté trouby na 180 st. Možná první zkazíte, stejně jako se to stalo několikrát i mně.
Sliny se zbíhaly už při pohledu,co nejvíce chutná Vám...čemu neodoláte a která kuchyně si Vás získalaatramek
Dobrý den, jsem velice rád, že "televizní obrázky" Vám udělaly chuť na moje jídlo. Neodolám masu, velice rád připravuji jídla z vepřového, hovězího i kuřecího a úplně ze všeho nejraději posedím v létě na zahradě na grilu, což si myslím, že je moje doména.
Bravo,mohl by jste konkurovat nejednomu profesionálnímu kuchaři.Konečně se bylo nač dívat!!!Nezvažoval jste si založit aspoň malou soukromou restauraci,myslím že hostů by bylo dost...Atramek
Dobrý den, nemyslím si, že bych byl až na takové úrovní, abych mohl nad něčím takovým vůbec uvažovat. Bohužel i můj zdravotní stav by mi to nedovolil.
gratuluji,váš výkon byl opravdu na profesionální úrovni.Ani se mi nechce věřit,že vaříte teprve 3 až 4 roky.Klobouk dolů. :oDRenata
Dobrý den, je to skutečně tak. Poté, co jsem byl nucen zůstat ze zdravotních důvodů doma a bez zaměstnání, jsem si našel tohoto koníčka, abych se cítil být alespoň v něčem prospěšný. Vaření mě začalo bavit, začal jsem zkoušet různé věci a protože rodině a přátelům mnou uvařené jídlo chutnalo, pouštěl jsem se do dalších experimentů,vymýšlel jsem, jak je překvapit. Vážně mě to baví a zcela nepochybně v tom budu pokračovat. Pro zasmání ještě napíšu, že v době, kdy ke mně jezdily dcery jako děti, jsem uměl udělat pouze špagety s kečupem, maximálně snad tak kuře s bramborem. To se snad od té doby vážně změnilo.
Hezký den Zdeňku,vaše vaření se mi moc líbilo a ani jsem nechtěla věřit vysokému bodování.Přišlo mi to dost nepřirozené,že by ve Vašich dílech nikdo netaktizoval.Nebyla to zas vyumělkovaná pobídka od štábu???!Již na několik soutěžících(např. na Martozzini) udělali podobnou botu.hillarka
Dobrý den, děkuji. V případě natáčení, a myslím si, že to nebylo nijak než v ostatních dílech, na nás ze štábu nikdo nekladl nijaké požadavky ohledně bodování, případně chování. Měli jsme možnost se projevovat tak, jak každý uznal za vhodné. myslím, že naše parta byla výjimečná v tom, že opravdu nikdo netaktizoval, choval se přirozeně jako normální člověk. Za udělené body mnohokrát děkuji a věřím, že byly upřímné, a to i s ohledem na to, že vím, jaké byly v průběhu večera od mých hostů na předložené jídlo a večer jako celek reakce.
Gratuluju Vám! Posím, ten chřest je syrový, nebo z konzervy? A pod panenkou jste měl omáčku, která v receptu není. ůžete ji prozradit? Děkuji.Marina
Dobrý den, děkuji za gratulaci. Pokud jde chřest, byl v tomto případě konzervovaný, protože v době natáčení byl čerstvý velmi těžko k sehnání. Samozřejmě je dokonce lepší, když by byl použit chřest čerstvý. Omáčka - jednalo se o demi glace, který mám standardně připravený v mrazáku. Je to základ omáček, jehož příprava je velmi zdlouhavá, a proto není možné, aby byl připraven v době určené pro vaření v rámci natáčení. Je možné ho mít pro tyto případy připravený v mrazáku, běžně se to tak dělá. V menu to nebylo proto, že se jedná spíše o dekorativní záležitost. Opravdu bych si netroufl předložit hostům instantní kostku.
Gratuluju,i když mě to nepřekvapuje.CHlap je lepší kuchař než žena.Držím palceZuzka
Dobrý den, děkuji za reakci. Pouze chci ve vztahu k sestavě z našeho týdne říct, že i paní Marta byla minimálně stejně dobrá kuchařka a cením si jí. Také netaktizovala v bodování, a proto smekám.
přinesla vám něco soutěž prostřeno? pokud ano ,co? Děkujiver
Dobrý den, pořad Prostřeno" mi přinesl velké zkušenosti a ve finále i uspokojení. Mohl jsem si vyzkoušet na vlastní kůži, jak to vypadá v reálu a nejen z pohledy televizního diváka. Je to opravdu zážitek a každému, pro koho je vaření láska, vřele doporučuji, ať tuto zkušenost sám absolvuje.
Zdravím Tě sledovala jsem Tvůj úspěch z obrazovky jsi výborný kuchař a ze srde Ti přeji výhru ještě jednou Tě zdraví bývalá sousedka ze St.Plzence Z BurešováZdenka Steifová
Děkuji za odezvu a za přání. Jsem rád, že jsem snad Starému Plzenci neudělal ostudu.
proč se přidává do krému ravioli zmrzlina. která se stejně roztopí při vařenínabena
Dobrý den, zmrzlinu jsem zvolil já, nevím, zda je to úplně správné, připadá mi, že krému dodá více vanilkové chuti. Pravdou je, že přátelům to v téhle podobě chutnalo, a proto jsem to zvolil i pro soutěžní menu. Samozřejmě to není dogma, můžete zkusit i jiné varianty a kombinace.
Dobry den pane Zdenku. Byl jste faantasticky, nadherne upravene jidlo davam prst nahoru ! Podle ceho varite ? Z kucharek a nebo cerpate napady z internetu ? Ja musim priznat, ze mam silene mnozstvi kucharek, ale napady na vareni cerpam jen z internetu. Preju vam i vasi pani pevne zdravi a radosti z vareni treba pro vase deti. Zdravi vas HankaHanka
Dobrý den, Hanko. Především děkuji za přání dobrého zdraví. Své náměty čerpám zpravidla z internetu a snažím se, aby vše dobře chutnalo. Je pravdou, že se ne vždy všechno povede, a tak pak zkouším znovu a případně i upravuji podle našich chutí. Mám raději internet než kuchařky, protože hledání v nich je pro mě zdlouhavější.


Uvařte si podle receptů menu rekordmana z Prostřena a využijte možnost zeptat se na jeho zkušenosti z natáčení. Najdete je pod fotogalerií.

 

Uvařte si Zdeňkovo rekordní menu!

Kuřecí galantina s opečeným toustíkem a rukolovým salátkem

Ingredience:

Na galantinu:

- 1 vykostěné kuře,

- 150 g slaniny,

- 1 mrkev

- půlka cukety

- hrubozrnné koření - pepř

- čerstvé bylinky – nejlépe rozmarýn nebo tymián

Na toust a salát:

1 toustový chléb

- máslo na potření

- 1 balení rucoly,

- 50 g parmezánu

- 2 lžíce olivového oleje

- sůl a pepř na dochucení

Postup:

Plát masa na roládu jemně naklepeme a položíme ho na plát alobalu, kam

jsme nasypali hrubozrnné koření a natrhané čerstvé bylinky (nejlépe tymián

nebo rozmarýn). Maso posolíme, lehce opepříme a opět posypeme čerstvými

bylinkami. Kuřecí poklademe čerstvou anglickou slaninou, na to plátky mrkve

a cukety se slupkou. Následně alobal opatrně rolujeme a na koncích pořádně

utáhneme. V alobalu pečeme 60 minut na 150 stupňů. Když je galantina

hotová, je třeba ji nechat vyndanou v alobalu a řezat až před podáváním.

Jako předkrm se podává vlažná nebo studená.

Vhodnou přílohou je opečený toust. Připraví se tak, že z toustového chleba

se seříznou kraje, toust se opeče a následně lehce pomázne máslem. Jídlo

servírujeme s rucolovým salátem.

Rucolu opereme, necháme okapat, lehce posolíme, přidáme olivový olej

(cca tři polévkové lžíce) a dále nastrouhaný parmazán – salátek je dobré

udělat až těsně před podáváním.

Teplota: 150 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: česká/ mezinárodní

Doba přípravy: 1 - 2 hodiny

Doba vaření: 1 hodina

Recipe category: předkrm/ salát/ pečení/ opékání



Vepřová panenka na bylinkách, šťouchané brambory, chřest

Panenská pečeně bývá v pořadu často, ale málokdy se povede takto

šťavnatá

Ingredience:

- 5 porcí vepřové panenky - ne špičku, na porci cca 10-12 cm kousek

- hrubozrnný pepř (např. 7 pepřů)

- čerstvé bylinky (tymián nebo rozmarýn)

- olivový olej

- 1 kg brambor

2 cibule

- 1 jarní cibulka

- 1 balení bílého chřestu,

- 1 stroužek česneku,

- 1 lžička podravky

- sůl

- 150 g anglické slaniny

- 150 až 170 g másla

Postup:

1. Z vepřové panenky odkrojíme špičky a palce, aby nám vznikly krásné

špalíky asi 10 až 12 cm dlouhé na porci. Maso omyjeme a lehce osolíme.

Čerstvé bylinky spolu s olivovým olejem promačkáme do masa a necháme

odpočinout v lednici 2 až 3 hodiny. Chřest obalíme ve slanině.

2. Rozpálíme pánev a nalijeme na ni malé množství olivového oleje a

postupně klademe maso. Na každé straně panenky vždy opékáme jednu

minutu a převracíme atd. (tj. celkem 4 minuty). Na pánvi rovněž orestujeme

chřest se slaninou. Předehřejeme troubu na 180 stupňů, vše dáme do horké

trouby a pečeme 8 až 10 minut.

3. Na brambory přepustíme na pánvi půlku až 3/4 kostky másla, orestujeme

cibuli pokrájenou nahrubo, přidáme česnek nakrájený na plátky a nakonec

přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka. Okořeníme podravkou. Směs se

přidá do teplých brambor uvařených doměkka a rozšťouchá se. Šťouchané

brambory ozdobíme čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.

Teplota: 100, 160 a 180°C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: česká/ mezinárodní

Doba přípravy: více než 3 hodiny

Čas vaření: 30 minut

Recipe category: hl. chod/ příloha/ pečení/ restování/ vaření



Ravioli s vanilkovým krémem a čokoládou

Ovocný jahodový salátek byl příjemným kontrastem k jemné a trochu

mdlé vanilkové chuti nezvyklého italského moučníku z nudlového těsta

Ingredience:

- 420 g polohrubé mouky

- 1 vejce

- 3 polévkové lžíce stolního oleje

- špetka soli

- 1 vanilkový cukr

- 100 ml vody

Na náplň:

– 400 ml mléka,

- 4 vanilkové cukry,

- 1,5 pytlíku vanilkového pudinku,

- 1 vanilkový lusk - jadérka,

- 4 polévkové lžíce vanilkové zmrzliny

Na jahodový salátek:

- čerstvé jahody (podle počtu strávníků)

- trošku jahodové marmelády

- čokoláda na ozdobení

Postup:

1. Z ingrediencí připravíme těsto. To pak rozválíme a vykrojíme skleničkou

kolečka, která se následně pokládají na tvořítko na ravioly. Doprostřed se

dá náplň a překlopí se, před vařením je vhodné umístit hotové těstoviny do

mrazáku, zmrzlé se dávají vařit do vroucí, lehce osolené vody a vaří se asi 8

minut.

2. Jahodový salátek uděláme nejlépe z čerstvých jahod., Nakrájíme je na

kostičky, přidá se k nim jahodová marmeláda a přiměřené množství vody, aby

směs lehce tekla a nebyla tuhá. Ravioli se podávají s jahodovým salátkem a

můžeme je pokapat čokoládou a ještě dochutit zbylou vanilkovou náplní.

Teplota: 100°C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: italská

Doba přípravy: více než 3 hodiny

Čas vaření: 8 minut

Recipe category: vaření/ mražení/ dezert/ salát



Autor:  Adam Chromý

Přečtěte si
lifeisfun
5. 4. 2012 • 15:51

Musim rici ze tento tyden jsme byli impressed se vsemi u stolu, ale Zdenek urcite was step above - Krasna podivana - Dik!

herecka
26. 3. 2012 • 20:09

S tím mohu jedině souhlasit.

svatavaa
26. 3. 2012 • 15:02

Přála jsem Vám vítězství, úžasně naservírováno a uvařeno, oproti ostatním. Díval jste se zpěně na celý týden prostřena? co na to říkáte?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.