Miroslav a Radka Kalouskovi: Majetek šel dětem, rozvod naplánovali už před Vánocemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Miroslav a Radka Kalouskovi: Majetek šel dětem, rozvod naplánovali už před Vánocemi!

Kalousek se má za ko*ota. Dokonce je zakladatelem a předsedou jejich klubu.
Kalousek se má za ko*ota. Dokonce je zakladatelem a předsedou jejich klubu. (Aha! – Petr Novotný)

Ministr financí s břitkým humorem Miroslav Kalousek (51, TOP 09) míval na kontě nemovitosti za miliony korun. Po únorovém rozvodu je ale nejen bez manželky Radky (54), ale i bez oficiálního domova.

Manželé se totiž už loni v prosinci dohodli a zbytek svého nemovitého jmění přepsali na děti Petra (22) a Radku (26).

Poměrně rozumným gestem, které chválí i právníci, se přitom ministr chlubit nechtěl. „Dlouhá léta jsem podával majetková přiznání. Myslím si, že majetek, který máme s manželkou společný, je dost známý. A do toho, jak jsme si jej mezi sebou rozdělili, nikomu nic není,“ reagoval pro Aha!.

Ačkoliv rozvod Kalouskových zdánlivě přišel jako blesk z čistého nebe, z katastru nemovitostí jasně vyplývá, že manželé konec společného soužití plánovali už pořádně dlouho. Jen dva dny před loňským Štědrým dnem se totiž sešli s právníkem a rodinný dům v Bechyni přepsali na děti. Asi aby se vyhnuli rozepřím u soudu.

Další dva pražské byty, ve Strašnicích a ve Veleslavíně, »rozdali« dětem už před lety. Jen polovina luxusního veleslavínského bytu pořád patří Radce.

Z rozvodu tak vyvázla o něco lépe než její exmanžel. Tomu totiž zbyla jen třetina chalupy (zbytek mají příbuzní), která se také nachází v Bechyni, a naděje, že tamtéž jednou zdědí prvorepublikovou vilku. V ní bydlí jeho maminka Soňa.

Advokát Jan Černý: Chtěli se vyhnout hádkám!

Proč se ministr a jeho manželka místo hašteření rozhodli vše přepsat na děti, vysvětlil Aha! advokát Jan Černý.

Doporučil byste takovýto krok ministrovi?

„Pokud bylo toto rozhodnutí ze svobodné vůle jak jeho, tak jeho manželky, tak ano. Kdyby se totiž ohledně rozdělení jmění nedohodli mezi sebou, musel by do toho hrábnout soud.“

Je to neobvyklé, vše dát dětem?

„Začíná to být tak trochu trendem, protože když se manželé o majetek dohadují, hrají v tom obrovskou roli emoce. Jsou schopni se přít o nejmenší části vybavení bytu, klidně i o jednu knížku.“

Tady ty emoce nejsou?

„Ze zkušenosti vím, že to berou jako víc fér řešení. Dát všechno dětem, to je pro rodiče přirozené, proto je tam těch vyhraněných emocí mnohem méně.“



Přečtěte si
p.r.d.e.l..hillarka
23. 3. 2012 • 12:21

Jak to, že tady ještě nepřispěla evinka 1111 a nepopřála Kalouskovi vela zdravia, stastia a pozitívneho naladenia??

lukreciaborgia
22. 3. 2012 • 22:50

Majetek dětem,ale zapoměl napsat ještě ty miliardy ve Švýcarsku a bankovní konta na ostrovech.To je taky od dětí.Takže až přijde vyúčtování,zjistí se,že Kalousek je vlastně chudák a že nemůže být vůbec souzen,když má trvalou adresu jak bezdomovci-to je tam,kde třeba popálená cikánka z Vítkova.Na Obecním úřadě.To se mi snad jenom zdá.............

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.