Viewegh se musel koupit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Viewegh se musel koupit

Michal Viewegh (uprostřed) zvedl na dražbě bez váhání ruku, aby si koupil vlastní portrét, o který nikdo nejevil zájem.
Michal Viewegh (uprostřed) zvedl na dražbě bez váhání ruku, aby si koupil vlastní portrét, o který nikdo nejevil zájem.

PRAHA – Sáhnout do vlastní kapsy musel spisovatel Michal Viewegh (44)! Na charitativním večeru, který se konal pro nadační fond Helping Hands pomáhající dětem, se v Mercedes Forum dražily fotografie.


PRAHA – Sáhnout do vlastní kapsy musel spisovatel Michal Viewegh (44)! Na charitativním večeru, který se konal pro nadační fond Helping Hands pomáhající dětem, se v Mercedes Forum dražily fotografie z exkluzivního kalendáře světoznámého fotografa Rossana Maniscalchiho.

Mezi fotkami osobností, jako jsou Karel Gott, modelka Karolina Kurková nebo exprezident Václav Havel, figuroval také spisovatel Michal Viewegh. Ovšem o jeho fotku za startovní cenu 25 tisíc korun nikdo z přítomných nejevil zájem. Když moderátor Jakub Železný z legrace poznamenal, že si bude muset dílo koupit samotný Viewegh, ještě netušil, jak blízko je pravdě. Celou situaci, kdy se nikdo nehlásil, tak zachránil právě spisovatel, který si fotografii odnesl. Ostatní fotografie se na místě prodaly a peníze poputují pro děti z dětských domovů.


Autor: (srk)
Foto Aha!: Kateřina Kalibánová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.