Juraj Jakubisko: Selhává mu srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Juraj Jakubisko: Selhává mu srdce!

Juraj Jakubisko s manželkou Deanou Jakubiskovou.
Juraj Jakubisko s manželkou Deanou Jakubiskovou. (Marek Pátek)

Zhroucená a vyčerpaná Deana Jakubisková (53), která nespala od pondělní tragické nehody, kdy v pražské Krči srazila autem chodce a ten na místě zemřel, navštívila v nemocnici manžela Juraje Jakubiska (73). Slavný režisér v ní podle informací deníku Aha! už několik týdnů čeká na nevyhnutelnou operaci srdce. Zatím se k ní lékaři neodhodlali, Jakubisková manželův stav tají...

Do pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM), kde Jakubisko leží na kardiochirurgickém oddělení F ve 4. patře u uznávaného profesora Pirka, Dea na dorazila krátce před desátou hodinnou ranní, a zdržela se asi hodinu. Protože psychicky není schopná řídit, vozí ji taxi nebo asistentka.

Přestože nemocnice Jakubiskovu hospitalizaci potvrdila, herečka a producentka manželův stav bagatelizuje s tím, že mu jen znovu dávkují léky.

„Ve skutečnosti je to ovšem vážnější, Jakubiskovi začalo selhávat srdce a čeká se, až se jeho stav zlepší natolik, aby mohl podstoupit operaci. Informace o manželčině tragédii mu na zdraví nepřidala,“ tvrdí zdroj deníku Aha!.

Proč Deana na manželův stav uvalila embargo? Musí – shání totiž peníze na nový film Slovanská epopej, který má být nejdražším počinem v dějinách české kinematografie, a kdyby se sponzoři dozvěděli o Jakubiskově chatrném zdraví, mohli by ztratit důvěru v projekt.

Neméně těžce na ní doléhají i dozvuky pondělní tragédie. Ať už nehodu zavinila, nebo ne, pocitu, že vzala život, se nezbaví. Policie zatím šetří, jak přesně k nehodě došlo – záhadou je i to, jestli muž (†62) Jakubiskové pod kola vběhl na přechodu pro chodce nebo až za ním. Prošetřuje se i spekulace, že byl opilý, což policie nevyvrátila ani nepotvrdila.

„Byla nařízena pitva na zjištění příčiny úmrtí a zda byl muž pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. Výsledky zatím nemáme. Ohledně nehody čekáme i na znalecké posudky,“ potvrdila včera Aha! mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Sama Jakubisková prý čeká, až se dozví identitu mrtvého, aby mohla kontaktovat jeho rodinu.

Policie nadále podle ní pátrá po svědcích nehody, jejichž výpověď by pomohla k jejímu rychlejšímu objasnění.



Přečtěte si
diodaa
21. 10. 2011 • 20:19

Jako i celé rodiny peníze nehrají žádnou roli, takže nehoda, ale i špatné srdce nemají na rodinu tragické následky, narozdíl od chudých lidí. Normální člověk by po takové nehodě byl dávno zavřený. A takový zachvat srdce v takovém věku jako má Juraj, by se obyčejný člověk do Ikemu vůbec nedostal. Sanitky s pacientem tvrdnou půl hodiny před domem. Asi kdyby umřel, měly by větší kšeft. Holt to je to naše skvělé zdravotnictví. Pro platy doktorů být musí, na ůkor pacientů. Ale pacienti ty můžou třeba umřít, pro nedostatek lůžek, zdravotnických zařízení, nebo lékařů. To je tedy pokrok. Pro těch horních deset tisíc tedy ano.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.