Vítěz Váňa: Příště pojedu, jen když mi bude fandit Gott | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vítěz Váňa: Příště pojedu, jen když mi bude fandit Gott

Váňa v sedle Tiumena.
Váňa v sedle Tiumena. (pro Aha! – Petr Podroužek, ČTK/AP)

Žokej Josef Váňa (58) opět dokázal, že je králem dostihů. Už potřetí v řadě zvítězil s koněm Tiumenem ve Velké pardubické a nechal se slyšet, že příští rok se pokusí úspěch na prestižní steeplechase zopakovat jen tehdy, když mu bude na tribuně fandit zpěvák Karel Gott.

Už po osmé kraluje Josef Váňa na Velké pardubické. "Bylo to vydřené, ale Tiumen je borec," řekl Váňa v České televizi. Přitom na Taxisově příkopu měli velké problémy a doháněli ztrátu. "To je pravda, ale vidíte, skákal úplně perfektně a hnal jsem ho rozumně, abych ho po té ztrátě neuštval. Myslím, že jsme dobrá dvojka," řekl Váňa, který brzy oslaví 59. narozeniny.

Jako každý rok, i letos se okamžitě začalo spekulovat, zda se legendární žokej postaví na start i příští rok. "Když mi tady na tribuně bude fandit Karel Gott, tak určitě pojedu znovu," odpověděl bezprostředně po vítězství Váňa. Zda Karel Got zvedne hozenou rukavici, se zatím neví.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.