Dům po herečce Slávce Budínové koupil lihovar: Bude se tam prodávat slivovice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dům po herečce Slávce Budínové koupil lihovar: Bude se tam prodávat slivovice!

Fotografie
Fotografie (internal)

Lihovar Rudolf Jelínek, který před pár týdny koupil legendární dům U bílé botky v Praze na Klárově, v němž prožila život herečka Slávka Budínová (†78), odtajnil, co s budovou, která deset let chátrala, plánuje! „Bude zde velká firemní prodejna,“ říká marketingový ředitel destilérky Zdeněk Chromý.

O rodný dům Budínové se po její smrti roku 2002 vlekly spory. V závěti totiž nemovitost neodkázala rodině, ale údajnému kamarádovi Rudolfu Příhodovi. Ten se dušoval, že dům opraví a udělá zde hereččino muzeum. Ale barák poničený povodněmi v letech 2002 a 2004 nechal jen chátrat a snažil se jej prodat.

To se mu v březnu konečně povedlo, vyinkasoval 60 milionů korun od společnosti Rudolf Jelínek z Vizovic. A ta si hodlá v historické budově v centru Prahy zřídit reprezentativní prodejní a návštěvnické centrum. Počítá se ale i s pietním místem Slávky Budínové. „Připomenout její život a dílo patří rovněž mezi naše vize,“ potvrdil marketingový ředitel lihovaru Zdeněk Chromý.

Dům ale zejména musí projít velkou rekonstrukcí, která má začít počátkem příštího roku a spolyká nejméně dalších 30 milionů! „Celkové náklady tak přesáhnou devadesát milionů, ale to je zatím odhad,“ dodává Chromý. Slavná herečka, známá např. z Noci na Karlštejně či seriálu Pan Tau, by tak zajásala, že o její milovaný dům konečně někdo pečuje a nenechá ho spadnout...

Přečtěte si
vesnicankavemeste
11. 9. 2011 • 12:26

to ji jiste potesi. A tez pan Prihoda se bude vytesovat s temi milionama. Herecka bude se usmivat na kazdou flasku v regalech.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.