Slávka Budínová (†78) - Její majetek je prokletý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Slávka Budínová (†78) - Její majetek je prokletý!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dědictví po slavné herečce Slávce Budínové (†78) je snad prokleté! Hvězda filmů Můj brácha má prima bráchu, Noc na Karlštejně či seriálu Sňatky z rozumu zemřela již v roce 2002 a její milované nemovitosti od té doby chátrají. Takřka na spadnutí je nejen její legendární dům na pražském Klárově, ale i mlýn u Drahenic, který stihla před smrtí prodat.

Budínová krátce před svou smrtí v červenci 2002 porazila rakovinu prsu, sílu k životu jí ale vzala ztráta rodinného majetku, na kterém lpěla. „Dvakrát ji vykradli. Poprvé jí v nepřítomnosti ukradli šperky, které měla v přízemí, podruhé ze druhého patra vynesli drahé obrazy ve chvíli, kdy policie v přízemí sepisovala protokol z první loupeže,“ tvrdí režisérka Helena Dytrtová. K té se bezdětná Budínová chovala jako k dceři. „Slávinka zemřela na hlad, když se rozhodla, že už ji to na světě po těch ranách osudu nebaví,“ dodává Dytrtová, která na Budínovou vzpomínala v magazínu Top Star na TV Prima.

Do reportáže se však nevešel smutný osud další části hereččina majetku! V samém středu Prahy nejenže chátrá slavný historický dům, ale neveselý pohled je i na drahenický mlýn, který krátce před smrtí prodala. „Po jeho prodeji nosila milion v hotovosti v kabelce, jako by se nechumelilo. Až na moje prosby peníze uložila do banky. Mrzelo by ji, jak to tam dneska vypadá, milovali to tam s manželem,“ smutní Dytrtová.

Samostatnou kapitolou je dům Budínové na Malé Straně, který od její smrti a povodní chátrá. Pokrevní příbuzní se boje o dědictví nemovitosti za desítky milionů zřekli a dům patří muži, který předložil podepsanou závěť. Stavení ale chátrá a nikdo se o něj nestará. „Na bydlení to tam kvůli rušné křižovatce v bezprostřední blízkosti moc není, ale památkáři na dům nenechají sáhnout. Asi to nechávají spadnout, aby to mohli využít ke komerčnímu využití. Jen ten pozemek je k nezaplacení,“ dodávají kolegové Budínové.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.