Jiří Langmajer: Na charisma Vašuta nemám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jiří Langmajer: Na charisma Vašuta nemám!

Jiří Langmajer
Jiří Langmajer (Aha! – Marek Pátek, ara)

Jiří Langmajer (45) patří ve své generaci k nejlepším hercům. Přesto se o něm moc neví. V rozhovoru na rádiu Bonton byl nečekaně upřímný a prozradil nejen to, že nečte knihy autora své aktuální divadelní role, ale i pro jaké ženy má slabost a že charisma Marka Vašuta nemůže konkurovat..

"Vieweghovy knihy čtu, když mi je někdo dá. Četl jsem jeho Román pro ženy a nějaké povídky, ale abych byl upřímný, nevyhledávám to. Ale Michal to ví, tak se neurazí," přiznal charismatický Jiří Langmajer hned v úvodu rozhovoru v rádiu Bonton. Přesto se kvůli roli, kterou aktuálně hraje v divadle, před lety účastnil neúspěšného filmového castingu: "Byl jsem pozvaný i na kamerové zkoušky na filmového Olivera, ale bylo mi teď po letech řečeno, že jsem na to byl moc mladej. Myslím, že na tehdejší charisma Marka Vašuta jsem neměl a nemám na něj dodnes, nicméně na divadle se to dá snést."

Přestože je Langmajerovou partnerkou v divadelní hře Román pro ženy skoro o třicet let mladší Markéta Stehlíková, všichni výběr této dvojice chválí. A spokojený je i sám Langmajer: "Ona to neví, ale já jsem hodně zapracoval na tom, aby to byla zrovna ona. Režisér mi půjčil celý casting na DVD a já jsem potom zatlačil na pilu."


Právě Markétu Stehlíkovou zahrnuje mezi své nejlepší hercké partnery: "Já si do dneška s Markétou vykám, ale přesto spolu dnes máme, řekl bych, víc než kamrádský vztah. To neznamená, že spolu někde chodíme za ruce nebo na večeře. To vůbec ne, ona má svůj život, já svůj. Nicméně když tam přijdu, tak vím, že tam je člověk se kterým souzním. Nemusím se dělat mladší, ani dělat fóry, abych byl zajímavý. Můžu se chovat úplně přirozeně, jak na jevišti, tak v zákuisí. A to je důležité."

Podobný vztah ale zažil s většinou svých hereckých partnerek. Představení se nejen dlouhý čas připravují, ale pak ještě reprízují třeba i stokrát. Jedna ale byla přece výjimečnější: "Nemůžu nevzpomenout na - v jednu dobu i mojí modlu - Vilmu Cibulkovou, se kterou jsem hrával jednu dobu opravdu hodně a se kterou jsem na jevišti zažil něco, co už tam s jinou herečkou nikdy nezažiju. Ale vždycky je to vykoupeno ještě něčím temnějším."

Na další divadelní divy (kterých bude dokonce devět!) se Langmajer těší do své rodné Plzně, kde se připravuje světoznámý muzikál Nine.

Celý rozhovor najdete ZDE



Přečtěte si
vilaamalka
27. 8. 2011 • 11:22

Škoda,že o něm nevěděli, když točili Vinnetouva

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.