Nemocnému Václavu Havlovi za domem stavějí tunel: Ubližují mu prachem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nemocnému Václavu Havlovi za domem stavějí tunel: Ubližují mu prachem!

Podle lékařů by měl Václav Havel odpočívat jinde.
Podle lékařů by měl Václav Havel odpočívat jinde. (Aha! – Karel Kopáč, Alexandr Malachovský)

Nemocný exprezident Václav Havel (74), který se zotavuje z problémů s dýchací soustavou už od března, v současnosti odpočívá ve svém domě v pražských Střešovicích. Moc klidu tam ale nemá. Ani ne pět set metrů od něho se totiž staví tunel a kromě hluku tak Havlovu vilu obklopuje i pro něho nebezpečný prach.

Dokonce i profesionálové, kteří o Havlově zdravotním stavu vědí své, mají kvůli této okolnosti starosti.

„Takové prostředí může způsobit při vdechnutí prachu ještě větší tvorbu hlenů. Záleží sice, co přesně ovzduší obsahuje, ale u pacienta s tak vážnými problémy, jako má pan Havel, by bylo z hlediska prevence lepší odpočívat na méně rizikovém místě,“ prozradil Aha! lékař, který si nepřál být jmenován.

Podle Havlova lékaře Tomáše Bouzka je exprezident po infekci zesláblý a ztratil chuť k jídlu. „Než se to znovu nahodí, zabere to určitou dobu,“ řekl.

Pražský tunel Blanka, který má propojit hlavní komunikace ve městě a omezit provoz, se ani kvůli zdraví nejslavnějšího českého občana stavět nepřestane. Proto bývalá první dáma Dagmar Havlová uvažuje, že se s manželem odeberou na chalupu v Hrádečku na Trutnovsku.

Přečtěte si
hrobova
18. 7. 2011 • 16:13

Tak nech se přestěhuje,peněz má nad hlavu.Já mít takové starosti,tak jsem vysmátá.

pavelpavelpavel
18. 7. 2011 • 11:37

Moje matka ve stejnem veku a obdobnem zdravotnim stavu bydli u Prasneho mostu, kde je situace uplne stejna nekolik let. Muzete mi pani Vesnicanko vysvetlit, proc jste stejnym zpusobem nebojovala za vsechny ostatnim, normalni obcany, ktere to silenstvi pana Bema postihlo stejne nebo jeste hur?

danyka
18. 7. 2011 • 09:17

On může být úplně v klidu na Hrádečku. I tam za ním zajedou doktoři, na rozdíl od ostatních lidí. Nechápu, proč se toto rozebírá,leda to lidi naštve.

vesnicankavemeste
18. 7. 2011 • 08:59

Probuh,lidi,vy nevidite ze pan prezident je ted v dobe rekonvalescenci? Prirozene,ze potrebuje klid a tedy i zadnou prasnost. Neda se ta stavba ponekud pozastavit,kdyz tam tedkom je? Vzdyt navyse i ted i pise,tam mejte ohled! Jiz se dopredu tesim co skveleho napise,napr. neco takoveho jako jeho Odchazeni,ktere navic i skvele zreziroval,skvela reziserska prace,ten film patri do zlateho fondu ceske(prinejmensim) kinematografie.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.