Jiří Adamec: Režírování vyměnil za vaření | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jiří Adamec: Režírování vyměnil za vaření

Fotografie
Fotografie (internal)

Režisér Jiří Adamec (63) a herci ze seriálu Cesty domů se tentokrát nesešli na natáčení, ale v pražské restauraci, kde se společně pokusili připravit menu z klasické české kuchyně.

Pozvání Adamce přijal i Alois Švehlík (71), který se nechal pod dohledem kuchaře Milana Hrušky zasvětit do tajů kulinářských specialit. Nové role se ujal se stejným nadšením jako postavy kardiochirurga Bernáta v Cestách domů.

„Myslím, že je jsem dobrá kuchařka. Alespoň všichni říkají, že jim ode mě chutná. Vařím všechno – českou, italskou i jinou kuchyni,“ řekla na terase restaurace U Prince Švehlíkova seriálová kolegyně Míla Šplechtová (53).

Nové zkušenosti z přípravy klasických českých pokrmů získal i Petr Kostka (72) alias státní zástupce Hlaváček. „Do kuchyně se moc nehrnu, pomáhat mám dokonce zakázané,“ prozradil herec, který od Hrušky odkoukal fígle na krájení cibule.

Jiří Adamec si v dětství nejvíce oblíbil králíka na česneku. Toho se však během kulinářského kurzu nedočkal. Tým z Cest domů si pochutnal na Pražské šunce s křenovou omáčkou, Vývaru z hovězí oháňky, Kachním stehýnku a prsíčku s červeným zelím a karlovarským knedlíkem a Tvarohových knedlících s borůvkami. Menu týmu z Cest domů si můžete sami připravit podle receptů, které najdete v galerii.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.