Jiří Adamec: Režírování vyměnil za vaření

Režisér Jiří Adamec (63) a herci ze seriálu Cesty domů se tentokrát nesešli na natáčení, ale v pražské restauraci, kde se společně pokusili připravit menu z klasické české kuchyně.
Pozvání Adamce přijal i Alois Švehlík (71), který se nechal pod dohledem kuchaře Milana Hrušky zasvětit do tajů kulinářských specialit. Nové role se ujal se stejným nadšením jako postavy kardiochirurga Bernáta v Cestách domů.
„Myslím, že je jsem dobrá kuchařka. Alespoň všichni říkají, že jim ode mě chutná. Vařím všechno – českou, italskou i jinou kuchyni,“ řekla na terase restaurace U Prince Švehlíkova seriálová kolegyně Míla Šplechtová (53).
Nové zkušenosti z přípravy klasických českých pokrmů získal i Petr Kostka (72) alias státní zástupce Hlaváček. „Do kuchyně se moc nehrnu, pomáhat mám dokonce zakázané,“ prozradil herec, který od Hrušky odkoukal fígle na krájení cibule.
Jiří Adamec si v dětství nejvíce oblíbil králíka na česneku. Toho se však během kulinářského kurzu nedočkal. Tým z Cest domů si pochutnal na Pražské šunce s křenovou omáčkou, Vývaru z hovězí oháňky, Kachním stehýnku a prsíčku s červeným zelím a karlovarským knedlíkem a Tvarohových knedlících s borůvkami. Menu týmu z Cest domů si můžete sami připravit podle receptů, které najdete v galerii.