Jacksonův lékař: Kardiolog a nezvládl masáž srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jacksonův lékař: Kardiolog a nezvládl masáž srdce!

Michael Jackson.
Michael Jackson. (ČTK, EPA, ara)

Z vyšetřování smrti krále popu prosakují na povrch neuvěřitelné či kruté podrobnosti jeho posledních vteřin života.

První z nich je, že jeho osobní lékař Conrad Murray (57) – původem kardiolog - údajně nevěděl, jak pacientovi v kritické chvíli provést masáž srdce. Soudu to včera řekl jeden z Jacksonových zaměstnanců.

 

Poté, co padesátiletý Jackson 25. června 2009 upadl do bezvědomí, propadl jeho lékař panice a obrátil se na oba přítomné tělesné strážce, zda ovládají masáž srdce. „Pohlédl jsem se na Alberta, protože jsme doktora znali jako kardiologa a byli jsme v šoku,“ popsal bodyguard Faheem Muhammed.

 

Michael byl však v té chvíli už mrtev. „Ležel s otevřenými ústy a otevřenýma očima,“ dodal zpěvákův tělesný strážce.

 

Žalobce předtím Murrayho nařkl, že masáž srdce a plic provedl zcela chybně. Použil totiž při masáži pouze jednu ruku, přičemž Jackson ležel na měkké matraci. Správně se masáž provádí oběma rukama a na tvrdé podložce.

 

Žaloba rovněž Murrayho viní z toho, že zpěvákovi podal proti jeho chronické nespavosti prostředky, které se používají na narkózu při operacích.

 

Děti viděly tátu umírat

 

Z výpovědi rovněž vyplulo, že Jacksonovi nejstarší děti, tehdy dvanáctiletý Prince a jedenáctiletá Paris, drama sledovali ze dveří ložnice. „Paris byla na chodbě na rukách a kolenou a jenom plakala,“ řekl svědek. O dvě hodiny později se děti dověděli v nemocnici, že jejich otec zemřel.

 

Soudce má rozhodnout, zda obžaloba shromáždila proti Murraymu dostatek důkazů, aby bylo možné zahájit řádný soud. Během dvou týdnů má před soudem vypovídat 20 až 30 svědků. Murray čelí obvinění z neúmyslného zabití zpěváka v červnu 2009.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.