Laďa Kerndl -Těžká operace. Je na kapačkách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Laďa Kerndl -Těžká operace. Je na kapačkách!

PRAHA – Populární jazzman Laďa Kerndl (61) včera podstoupil náročnou operaci, po které skončil na kapačkách! V Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích, kde se často léčí třeba i Václav Havel, mu totiž z hlasivek museli odstranit nepříjemný výrůstek, takzvaný polyp.

Ten zpěvákovi, který v devadesátých letech vítězně přemohl rakovinu, překážel při zpívání a málem ho připravil i o hlas! Po náročné operaci, během které se objevily další komplikace, Laďa strávil noc na jednotce intenzivní péče, napojený na přístrojích a na kyslíku!

„Zákrok byl trochu komplikovanější, než se zprvu zdálo,“ potvrdila deníku Aha! zpěvákova manželka Milada s tím, že nakonec jazzman strávil na operačním sále přes dvě hodiny. „Zatím je ospalý a na jednotce intenzivní péče, kde zůstane asi den. Dostává léky proti otokům a je napojený na kyslíku a přístrojích,“ dodává Kerndlová. Nebezpečná operace hlasivek sice nakonec dopadla zdárně, příjemná ale rozhodně nebyla. „Nosem mi do krku zavedou trubičku se sondou a s její pomocí zákrok provedou,“ popsal deníku Aha! zákrok sám Laďa Kerndl den před operací.

„Polypy se dají popsat jako určité vyklenutí sliznice. Například nosní, žaludeční, střevní nebo právě hlasivek,“ říká k tomu lékař Jan Kadleček. Na hlasivkách brání správnému fungování při tvorbě hlasu a vyvolávají chrapot. „Často vznikají jako důsledek přetěžování hlasu u hlasových profesionálů, učitelů nebo zpěváků. Odstraněná tkáň se mikroskopicky vyšetřuje, aby se vyloučila přítomnost zhoubných buněk,“ dodává Kadleček. Kerndl byl letos už jednou hospitalizovaný po automobilové havárii, kdy jeho mercedes zdemoloval řidič polského kamionu. Kerndl má po operaci nařízený na několik dní hlasový klid, už brzy se chce vrátit se svým nezaměnitelným »chraplákem« na pódia.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.