Syslová mezi sysly | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Syslová mezi sysly

Na to, že už syslíci budou žít volně v přírodě, si šampaňským zleva připili Pavel Poulíček, ředitel zoo Petr Fejk, Dana Syslová a Rey Koranteng.
Na to, že už syslíci budou žít volně v přírodě, si šampaňským zleva připili Pavel Poulíček, ředitel zoo Petr Fejk, Dana Syslová a Rey Koranteng. (: Dalibor PUCHTA)

PRAHA – „Jmenuji se Syslová, a proto jsem byla požádána, abych se účastnila této krásné akce. Své jméno jsem zpočátku neměla ráda, děti ve škole se mi totiž smály.

„Jmenuji se Syslová, a proto jsem byla požádána, abych se účastnila této krásné akce. Své jméno jsem zpočátku neměla ráda, děti ve škole se mi totiž smály. Říkaly mi sysle. Ale syslové jsou tak roztomilá a krásná zvířátka, že mi to pak už nikdy nevadilo,“ řekla herečka Dana Syslová (60), která se zúčastnila v zoologické zahradě v pražské Troji projektu navrácení sysla obecného do volné přírody.

Dana Syslová, která nyní natáčí třetí řadu seriálu Ordinace v růžové zahradě, právě kvůli svému jménu nesměla u vypouštění syslů chybět. Už od 1. července do konce srpna totiž probíhá akce navrácení ohrožených druhů zvířat do volné přírody. Pomáhají tomu tatranky Opavia. Z každé tatranky, kterou si koupíme, totiž jde jeden desetník pro tento projekt podporující návrat sysla, zubra, sovy a koně.

„Jsem zvědav, jak při navrácení ostatních zvířat budeme shánět pana Sovu, Zubra či Koně, ale jsme rádi, že paní Syslová je tu s námi,“ zažertoval »novácký sporťák« Pavel Poulíček, který celou akci moderoval.

Právě syslové byli první, kterým se volnosti dostalo. „Aby si v přírodě zvykli, jsou zatím vpuštěni do obrovské klece, kde budou žít do zimy, poté už půjdou do přírody,“ řekl ředitel pražské zoo Petr Fejk. Na sysly se přišel podívat i moderátor Rey Koranteng.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.