Václav Mareš (†68) z Ulice –Pár dnů před smrtí stál před kamerou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Václav Mareš (†68) z Ulice –Pár dnů před smrtí stál před kamerou

Poslední fotografie Václava Mareše z natáčení Ulice. Na obrazovce se budou scény s ním objevovat do září.
Poslední fotografie Václava Mareše z natáčení Ulice. Na obrazovce se budou scény s ním objevovat do září. (ara )

ZLÍN – Herec Václav Mareš (†68), se kterým se ve středu do strašnického krematoria přišly rozloučit desítky kolegů, prohrál boj s rakovinou za jedinou noc. „Točil ještě týden před smrtí. Věděli jsme, že je nemocný, ale přišlo to tak najednou!“ tvrdí PR koordinátorka Ulice Johana Brzobohatá s tím, že Marešova nečekaná smrt zkomplikovala práci seriálovým scenáristům.

Mareš hrál jednu z hlavních postav »nováckého« nekonečného seriálu Ulice – dědu Dalibora Lišku. „Nic mu nebylo, normálně na place fungoval, na nic si nestěžoval. Jeho smrt pro nás pak byla krutou ranou. Ani scénář samozřejmě s jeho nečekaným odchodem nepočítá. Teď se to bude muset narychlo předělat,“ prozradila deníku Aha! Brzobohatá. S panem Marešem se dokonce počítalo na dětském filmovém festivalu, který právě probíhá ve Zlíně. „Ano, je to tak, bohužel. Měl přijet s dětskou delegací Ulice. Nedožil se toho,“ vysvětlovala manželka hudebníka Ondřeje Brzobohatého.

Nekonečný seriál tak ve Zlíně prezentoval malý a nadějný herec Matyáš Valenta, který do hereckých tajů zasvětil i svou mladší sestřičku Aničku. Do Zlína přijeli oba sourozenci. A jak že to mají Matyáš s Aničkou před kamerou? „No, tak hádat se samozřejmě nesmíme, ale když mám pocit, že Anči dělá něco špatně, samozřejmě jí poradím,“ chlubí se malý herec, který touží po tom, stát se režisérem. „Možná už tu Ulici tak trochu režíruji teď. Ale k našemu panu režisérovi zatím žádné výhrady nemám,“ smál se Valenta.

Eva KREMSEROVÁ

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.